Vrouwenhandschoenen in de winter

Brr, het is koud. Je bent op zoek naar nieuwe handschoenen of je kijkt wat je nog in de kast hebt liggen. Wat wil je? Warm, elegant? Beide? Fiets of wandel je? Zit je veel in de auto? Welke kleur heb je in gedachten? Waar moeten je handschoenen bijpassen?

Voor welke uitstraling ga je?

Bij welke jas of jassen je handschoenen wil je je handschoenen dragen? Handschoenen in een afstekende kleur vallen meer op. Je kunt er een statement mee maken. Een donkere, niet al te spannende jas, kun je opvrolijken met handschoenen en een leuke sjaal, eventueel mét hoofddeksel.

Nordstrom_8351724

Tip: Als je handschoenen koopt in een andere – afstekende – kleur dan je jas, dan lijken je armen korter. Wil je deze dus langer laten lijken, dan ga je voor dezelfde kleur of ton-sur-ton.

Nordstrom_8274950

Een sportieve jas vraagt een ander soort handschoen dan een elegante jas. Een gebreide handschoen geeft een totaal andere uitstraling dan een lederen exemplaar. Een want of een mof idem dito. Voor welke uitstraling ga je?

Wanneer draag je handschoenen?

Onder welke omstandigheden draag je je handschoenen? In de auto is toch wat anders dan als je vele kilometers op je fiets trapt. Door de stad flaneren of een korte wandeling naar het OV is wat anders dan een grote boswandeling.

Heel veel handschoenen zijn van acryl. In een zachte winter: prima. In de auto ook. Maar als de temperatuur echter boven het vriespunt hangt of er zelfs onderduikt, en je bent veel buiten, dan wil je warmer, toch?

Warme handen

Wol is uiteraard veel warmer. Maar ook daarin zit verschil. Een dunne versie zal je minder warm houden dan dikkere wol. Je kunt ook in laagjes denken. Thinsulate handschoenen claimen dat ze je handen warmer houden. Zelf heb ik daar niet zo veel baat bij, helaas. Dus ik doe er vaak nog een extra laagje echt wollen handschoenen erin. Dat werkt wel.

Denk ook aan de lengte van je handschoenen. Als je veel fietst, schuiven je mouwen omhoog. Lange handschoenen houden je polsen ook lekker warm.

Een leren handschoen heb je in allerlei soorten en maten. Warm, sportief. Of ga je meer voor modieus? Voor inspiratie: kijk eens bij Nordstrom.

Leren handschoenen en kwaliteit

Leren handschoenen stralen meer elegantie uit dan wol of acryl. Maar ook hier zie je verschillen. Een lederen handschoen tegen de kou zal er anders uitzien dan een paar dat je puur voor de ‘looks’ koopt. Bedenk vantevoren wat je wilt.

Leren handschoenen horen in eerste instantie een beetje krap te zitten. Goede kwaliteit lederen handschoenen gaan zich na verloop van tijd aanpassen aan de vorm van je handen, net als een tweede huid. Het is belangrijk dat je handen vrij kunt bewegen en dat de vingers niet afknellen.

Let op kwaliteit: Handschoenen moeten goed stiksel hebben. De beste steek wordt genoemd pique steek: de overlappende steek. Inseam, dus aan de binnenkant aan elkaar gestikt is erg mooi bij gladde fashion handschoenen.

Kijk voor meer informatie bij Ines gloves. Hier vind je ook onderhoudtips.

Je gaat voor praktisch

Wanten houden je handen warmer dan handschoenen.

Handkappen op de fiets houden je handen droog en uit de wind. Je kunt er al dan niet handgeschoeid met je handen in. Twee vliegen in één klap.

De handschoenen met halve vingers en een extra kapje. Heel handig als je regelmatig iets moet doen, waarbij die handschoenen eigenlijk in de weg zitten en je toch warme handen wilt houden.

handschoenen zonder vingers

Handschoenen en smartphone

En natuurlijk hebben we altijd onze smartphone in de aanslag. Dus zijn de handschoenen met ‘tipvingers’ uitgevonden. Wel altijd acryl dus niet heel warm. Hier een tip om je eigen warmere handschoenen ‘smartphone proof’ te maken.

 

De ultieme elegantie

Loop je op straat en heb je je handen niet veel nodig? Dan is een mof ook een heel leuke afwisseling van de handschoenen. Je twee handen in een koker – meestal van bont -, een mooie zwierige winterjas aan, een geweldig hoofddeksel en dan je handen in de mof. Hoe elegant kun je zijn!

mof-doortje-vintage.com-imagesP2F27KYU

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *