Mannenondergoed: van functioneel naar sexy. Poespas kunnen mannen lange tijd niet waarderen. Zolang het mannenondergoed maar niet lubbert, krimpt, trekt, wringt of knelt. Lang hijsen de heren zich in hun kuitlange onderbroeken, hemden of hansoppen en stappen ze tijdens de reformbeweging braaf over op het papgekleurde wollen Jaeger ondergoed.
Wie lef heeft én een buikje, waagt de uitstap naar de Amerikaanse boxershort, waarin het klokkenspel nog overduidelijk los slingert. Juist voor dat beginnende buikje zijn die ouderwetse wijde boxers ooit ontworpen.
Mannenondergoed: van functioneel naar sexy
In 1935 weet Jocky International een draai te geven aan het mannenondergoed, met name de mannenonderbroek. Ze lanceren een heuse slip die speciaal ontworpen is door ‘wetenschappers met een enorme kennis van de mannelijke anatomie’. De managers van Marshal & Field vinden het een giller en leggen de slip bij wijze van rariteit in hun etalage. Wat schetst hun verbazing dat er al snel vraag naar blijkt? Hun snel geplaatste order van 30.000 stuks is in een mum van tijd uitverkocht. In Nederland gaan we niet zo snel. Hier doet de slip pas zijn intrede in de jaren vijftig.
Eerste indruk geldt ook voor mannenondergoed
Ondergoed is oorspronkelijk bedoeld als beschermende kleding. Tegenwoordig is mannenondergoed meer een fashionstatement. Sex-appeal wordt meer benadrukt dan functioneel gebruik. Weet je nog dat je moeder in het verleden zei : “Zorg altijd voor schoon en heel ondergoed, voor het geval je een ongeluk krijgt?” Nu trek je vooral iets moois aan. Je weet tenslotte nooit wanneer je het nodig zult hebben om een goede eerste indruk te maken.
Mannenondergoed en sexappeal
Door de jaren emancipeert en erotiseert ook het mannenondergoed.
En de grootte van de penis blijft een actueel onderwerp. Blijkbaar is het formaat van het mannelijk geslachtsdeel erg belangrijk voor het zelfvertrouwen en geeft het de mannen meer aanzien. In onze westerse wereld gaan de push-up onderbroeken de laatste jaren dus als warme broodjes over de toonbank. Eerst krijgen deze onderbroeken alleen voet aan de grond in de gay scene. Maar nu kun je zo voor alle soorten mannen krijgen bij o.a. Marks&Spencer (M&S hierna) en Hom. Push-up is meestal alleen van voren.
Enkele uitgesproken voorbeelden
De ‘wonderjock‘ een op de ‘wonderbra’ gebaseerd buideltje waar je het zaakje inlegt zodat alles als het ware ‘een verdieping hoger’ komt te liggen. Een andere mogelijkheid is het materiaal op een natuurlijke manier naar voren brengen. Bij deze modellen zit er dan een soort van ‘bulge booster’ verwerkt in de onderbroek. Je stopt alles door het lusje en voila, je aanzien verdubbelt zowat.
M&S pakt wel beide kanten van het mannenlijf. Het mannenondergoed lift de billen en de edele delen niet op maar voorziet in een soort vormende ondersteuning. Zo ziet je achterwerk er 20% groter uit en volgens M&S neemt de aanblik van je geslachtsdeel zelfs met precies (ja-ja) 38% toe.
Wat vindt mijn vrouw mooi?
En als je nou denkt “wat vindt mijn vrouw nou mooi?” en volgens mij geldt dit net zo goed voor de gay scene: Het Amerikaanse mannenblad GQ heeft er onlangs een onderzoek aan gewaagd. Onder 200 Amerikaanse en Europese vrouwen. Enkele conclusies: De vrouwen vinden het belangrijkste dat de billen goed uitkomen, vooral in zo’n strakke boxershort. Dat was enkele jaren geleden zo en dat is onveranderd. Verder zien vrouwen graag dat je spieren goed uitkomen. En ze vinden dat strakke boxers zich ook mooier houden onder een bovenbroek. Wit ondergoed mag tegenwoordig alleen als je een donkere huid hebt. Blanke mannen en wit ondergoed is absoluut a-sexy.
Overigens: het lijkt erop dat de wijde boxershort zijn rentree aan het maken is.
Hier nog een filmpje van mannenondergoed: van functioneel naar sexy.
Bronnen: o.a. De verborgen verleiding van Charlotte Polak en www.dannhensums.com
Leuke nieuwsbrief !
LOL, fantastisch artikel en man o man wat hebben ze ons opgezadeld met een hilarische kledingstukken. Ik sla even een ronde over 😉