Vrouwenondergoed: welke slip is geschikt voor jou?

Wat je ónder je kleding draagt, is net zo belangrijk is als je kleding zelf. Wanneer je het verkeerde ondergoed draagt , voel je je constant ongemakkelijk, oncomfortabel en kriebelig. Je BH, je slip, je onderjurk. Het is belangrijk om er aandacht aan te besteden, ook al omdat het veel doet voor je bovenkleding. In deze blog staat de vraag centraal: vrouwenondergoed: welke slip is geschikt voor jou?

Geschiedenis van vrouwenondergoed

Vrouwenondergoed: welke slip is geschikt voor jou?

Een vrouw behoort zicht naar behoren te kleden en dat is in een onderbroek zonder kruis

Voor vrouwen is een onderbroek lange tijd niet gangbaar. Een vrouw met de broek aan is niet in de haak en aanstootgevend bovendien. Ze vestigt namelijk daarmee de aandacht op het feit dat ze benen heeft. Als begin 18e eeuw een paar excentrieke Parijse vrouwen langs de boulevards flaneren met duidelijk zichtbare onderbroeken onder hun japon, staat heel Parijs op zijn kop. Een vrouw moet zich naar behoren kleden en dat is van onderen bloot! Pas in de tijd van de directoire,  als de bovenkleding dun en doorschijnend is, wordt oogluikend toegestaan dat knielange onderbroeken de dames beschermen tegen al te veel inkijk. Overigens dragen lange tijd alleen danseressen en vrouwen van lichte zeden een onderbroek, terwijl fatsoenlijke vrouwen een onderbroek dragen zónder kruis. Maar aan het eind van de 19e eeuw stappen ook zij  over op dichte broeken. Wie het kan betalen, laat ze maken van zijde met een overvloed aan kant en volants.

De slip

Tegenwoordig hebben we vele soorten vrouwenondergoed. Ik bespreek de meest voorkomende onderbroeken.

We beginnen met de slip, een nauwsluitende onderbroek zonder pijpen. Gewoon recht toe, recht aan. Je hebt slips die wat hoger en lager op de buik aansluiten. Als je een beetje een buikje hebt, is het wel lekker om een wat hoger exemplaar te dragen. Je hebt dan niet het gevoel dat je voortdurend je buik moet inhouden. Het is misschien wat minder sexy, maar die sexy slip doe je dan bij een andere gelegenheid aan, toch? Tip: de slips van Anni Rolfi bij het Kruidvat zitten heel fijn. Ze zijn bovendien regelmatig in de aanbieding! Als je echt wat aan het buikje of andere ongewenste vetrollen wilt doen, lees dan mijn blog over corrigerend ondergoed.

Vrouwenondergoed: welke slip is geschikt voor jou?

Hoge slip

Het kleinere grut

Dan krijg je het wat kleinere grut: de (G-)string, de tangaslip. Dit slipje bedekt vooral je geslachtsdeel en voor de rest slechts bestaat uit een touwtje of kleine hoeveelheid stof om het middel en door de bilspleet, ook wel heel elegant de reetveter genoemd.

Vrouwenondergoed: welke slip is geschikt voor jou?

Tanga, G-string

Een tijdlang is dit hét best verkopende stukje vrouwenondergoed, maar gelukkig is de string weer op zijn retour. Het mag dan wel nagenoeg onzichtbaar zijn onder je kleding, het zit voor geen meter, zo’n dun streepje stof tussen je billen. Gelukkig hebben we tegenwoordig naadloos ondergoed. Een zeer goede vervanger van de tanga en haar soortgenoten en een stuk comfortabeler om te dragen.

Vrouwenondergoed: welke slip is geschikt voor jou?

Gewone slip, huidkleurig, geschikt voor onder een witte broek

Brazilian

What’s in a name: dit sexy stukje ondergoed is geïnspireerd op de sexy badmode op de stranden van Rio de Janeiro. De Brazilian zit ergens tussen een gewone onderbroek en een string. De Brazilian sluit mooi aan aan de voorkant en is achteraan hoog uitgesneden, wat je benen langer doet lijken. Door de zachte en haast onvoelbare textuur draag je hem zonder problemen onder een strakke zomerjurk of jeans. Nadeel: de Brazilian wil wel eens van zijn plaats wijken en “omhoog kruipen”. Je slipje ongemerkt en zo elegant mogelijk weer op zijn plaats krijgen, is een kunst.

Vrouwenondergoed: welke slip is geschikt voor jou?

Brazilian

Boxershorts
Mannenondergoed, voor vrouwen. Sportief en praktisch: ze komen strak over de dijen, houden het achterwerk netjes in bedwang en zijn niet laag uitgesneden.
Ze zijn vaak zichtbaar door je kledij heen, in het bijzonder onder rokjes en jurken raden we dit type onderbroek dan ook af.

vrouwenondergoed: welke slip is geschikt voor jou?

boxer

Witte broeken en vrouwenondergoed

Bij doorzichtige en witte kleding kun je het beste een huidkleurige slip dragen, vooropgesteld dat je niet wilt dat een ander je ondergoed ziet.  Als je dat wel wilt, is dat natuurlijk een ander verhaal. In ieder geval draag je onder een witte broek NOOIT een witte slip, want die zie je. Huidkleurig of een koffiekleurtje, maar ook rood doet het goed onder een wit kledingstuk. Je ziet er niets van.

Vervanging vrouwenondergoed

Ondergoed, lades vol, mandjes vol, en je draagt het dagelijks. En omdat je het zo vaak draagt, raakt het na verloop van tijd wel eens versleten. Maar wanneer is je ondergoed eigenlijk aan vervanging toe?

Na verloop van tijd verslijt je ondergoed: er komen er gaatjes in, het gaat lubberen, je zie de latex erbij hangen. Het ziet er dus eigenlijk niet uit en het zit ook niet meer zo lekker. De rek is letterlijk uit.  Tijd voor nieuwe slips dus. En die zijn er te kust en te keur.  Maar waarop moet je nou letten?

  • Het spreekt voor zich, maar kies de juiste maat, want een te kleine of te grote slip zorgt ervoor dat deze niet lekker zit, en er ook niet mooi uitziet. Als je on line koopt, kan dit kan wel eens lastig zijn van de vele verschillende type maten die gebruikt worden (USA / EU / Frans / etc.). Bestudeer de maattabel dan ook heel goed. En als je dan thuis past, doe dit met je ondergoed aan. Net zoals je in de winkel doet.
  • Je slip moet symmetrisch zitten. Is dat niet het geval, zoek dan een maat waarbij dat wel het geval is.
  • Het hele broekje moet goed zitten, inclusief de beenopeningen. Als het trekt of knelt: neem een andere maat!
  • Let ook op het kruis van het broekje, je weet wel dat stuk tussen je benen. Liggen de zomen plat, voelen ze zacht aan?

Lingeriesetjes

 

Bij een lingeriesetje koop je een BH en een broekje.  Ze worden gemaakt voor vrouwen die dezelfde maat boven en onder hebben maar welke vrouw heeft dat? Je hoeft niet per se hetzelfde broekje te kopen als jouw beha maar in dezelfde stijl is, dus zwart bij zwart! Als je het op elkaar afstemt dan voel jij hier ook beter in. Voel je sexy!

Bron: o.a. De verborgen verleiding van Charlotte Polak

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1 reactie op “Vrouwenondergoed: welke slip is geschikt voor jou?

  1. ik draag nooit een witte broek, maar ook nooit wit ondergoed ik heb mijn bhs , slips, hemden en pantys alleen maar in huiskleur

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *