Mijn nagels harder? Kan dat?

Sinds de overgang zijn mijn nagels om te huilen. Ribbels, droog, bros, ze splijten snel. Vrouwen hebben dubbel zo veel last van broze nagels dan mannen. Meestal knip ik ze heel kort zodat ik er niet te veel last van heb. En al die spullen die zogenaamd zouden helpen, niet dus; in ieder geval niet bij mij. Maar laatst las ik de zogenaamde gouden tip die wel mijn nagels harder zouden maken.

Lecithine zou nagels harder maken

Lecithine zou de oplossing zijn. Dat zit in van die gelcapsules die je bij de VitaminStore kunt kopen. Holland&Barrett heeft ze ook op voorraad. De idee is om de capsule open te maken en de inhoud op je nagels te smeren. Ze moeten er keihard van worden. Ik dacht ‘baat het niet, dan schaadt het niet’.

Na de overgang: nagels bros, gespleten, ribbelig. Kortom: moeilijk te onderhouden. Toch zijn ze nu lang en hard. Lees hoe ik dat gedaan heb.

De proef op de som

Potje gekocht bij de VitaminStore en gevraagd of ze deze toepassing kennen. De verkoper kijkt mij glazig aan. Tegelijkertijd een pot voedingssuplementen gekocht om mijn haar, huid en nagels te onderhouden. We zijn nu een maand of drie verder.

En werkt het? Worden mijn nagels harder?

Eerlijk gezegd dacht ik dat het effect vrij snel te merken zou zijn, maar omdat die gouden tip niet verder werd toegelicht, ben ik zelf maar gaan experimenteren. Onregelmatig door de tijd heen ga ik door het volgende ritueel:

Kopje van gelcapsule Lecithine eraf snijden. Inhoud met wattenstaafje op je uiteinden van je vingers smeren en drie uur lang niet met je handen wapperen!

  • Opensnijden die capsule (ik haal het topje eraf) en dan
  • zo’n wattenstaafje erin dopen en de kleverige inhoud op je ongelakte nagels smeren.
  • Per keer de inhoud van één capsule op de uiteinden van je vingers.
  • Stukje keukenpapier erbij om het overtollige van je vingers eraf te halen.
  • Dan een uurtje of drie iets doen waarbij je niet je handen hoeft te laten wapperen. Het is nogal een vies en plakkerig gebeuren, dus houd daar rekening mee. Je merkt het vanzelf wel als je het gaat proberen!
  • Na die tijd is het spul wel voldoende ingetrokken en hoef je het er niet meer af te halen.
  • Je nagels voelen dan prettig glad aan.

Je nagels sneller harder?

Mijn suggestie voor een sneller resultaat (denk ik) is: smeer dat spul zeker één tot twee keer in de week op je ongelakte nagels. Niet te zuinig, maak die capsule leeg. Ikzelf doe het bij voorkeur ’s avonds en zet dan een film of docu op om mij te vermaken. Je kunt ook iets lezen waarbij je niet te vaak de bladzijden hoeft om te slaan en het niet uitmaakt of de bladzijden besmeurd kunnen raken. Of, beter nog, gebruik je e-reader.

Ik heb het dus zelf in het begin heel erg ad random gedaan, na een maand of twee bedacht ik me dat het maar zeker twee keer week moest gebeuren. Als je daarmee begint, misschien boek je dan sneller resultaat dan ik.

Mijn resultaat

Hardere nagels, dat wel. Mooier? Dat niet. Maar een gekleurd lakje doet wonderen. Nu nog beter leren ‘vernissen’ 🙂

Mijn nagels zijn zeker harder geworden, na drie maanden. Helaas zonder bijvangst dat ze er mooier op geworden zijn. Ze zien er nog steeds geribbeld en een soort van gespleten uit, maar in ieder geval breken ze nu niet meer zo spontaan af en ze scheuren niet meer in als ze wat langer zijn. Hebben de voedingssupplementen misschien ook geholpen? Ik heb geen idee, maar ik kan nu wel mijn nagels lakken die er nu met enige lengte eleganter uitzien dan toen ze nog zo kort waren. Ik doe in ieder geval blanke lak erop en soms een kleurtje.

Tot in de eeuwigheid

En natuurlijk: je moet deze behandeling nu eindeloos herhalen, wil je harde nagels houden. Dat wel!

lees ook:

Wat een luxe: een manicure. Ook voor mannen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *