Eén jurk op drie manieren stylen

Een kledingstuk op drie manieren stylen? Deze maand een jurk. Volgende maand neem ik een mannenkledingstuk als voorbeeld. Dus blijf lezen, heren!

Op drie manieren stylen

Een jurk op drie manieren stylen, zeker als het een effen exemplaar is, vind ik een uitdaging. Je kunt het eens met andere accessoires versieren, maar dan? Bij een fotosessie met Kleurrijk60plus word je gedwongen – met plezier overigens – om na te denken hoe je te kleden, want je wilt telkens in verschillende outfits op de foto verschijnen. Hoe kun je als oudere nog steeds leuk gekleed gaan! Extra uitdaging is hier dat de fotosessie buiten is. Je moet manieren vinden om je om te kleden zonder meteen in je blootje te staan.

Alle fotografie door Lenny Moeskops.

Combinatie 1

De makkelijkste van op drie manieren stylen is de groene jurk ‘tout sec’. Groen opleuken met turquoise kousen, ketting en schoenen. De groen/turkooise pet is hier achterstevoren gedragen. De pet zag ik bij hoedenontwerpster Mirjam Nuver in een andere kleurstelling. Geen probleem om de pet in een andere kleurencombinatie te maken. Binnen een week was het gebeurd. Hij bleek toch ietsje te wijd, maar ook dat was zo opgelost. Handig als je bij de hoedenmaakster zelf winkelt.

een jurk op drie manieren stylen

Combinatie 2

Zelfde combi als hiervoor maar nu de pet weer in ‘gewone’ stand en het is altijd aardig als je je uiterlijk doorstylt in dezelfde kleuren, in dit geval met een vintage jas. Het varken vindt het allemaal best, zolang ze maar in het zonnetje kan blijven liggen.

een jurk op drie manieren stylen

Combinatie 3

Deze jurk is niet te kort, maar mocht je vinden dat een jurk of rok eigenlijk langer zou moeten, maar dat gaat gewoonweg niet, dan draag je er een langere rok onder. Riem om je middel om het middel te accentueren, andere hoed op het hoofd en je hebt weer een totaal ander voorkomen.

een jurk op drie manieren stylen

Combinatie 4

Je kunt ook een langere bloes(jurk) erover doen. Accentueren met dezelfde kleur groene ceintuur als de jurk. De bril is veranderd van groen naar paars, de kousen en schoenen ook. Het hoedje heeft zowel paars als groen. En verder weer andere sieraden.

Ik hoop dat ik jullie geïnspireerd heb om meer combinatiemogelijkheden met één kledingstuk te zoeken.

een jurk op drie manieren stylen

lees meer over stylen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *