Combineren voor mannen

Combineren voor mannen: een voorbeeld van één broek op vier manieren gecombineerd. Ook met verschillende accessoires.

De basis

Eén lichte broek met een paar subtiele kleurtjes erin. Combineren voor mannen is in feite hetzelfde als bij vrouwen. Je neemt één kledingstuk en zoekt daar verschillende combinaties bij. Als je ook nog eens verschillende accessoires neemt, dan wordt het avontuur nog leuker. Met accessoires bedoel ik:

  • Schoenen
  • Riemen en/of bretels
  • Sieraden zoals ringen, armbanden, horloges, manchetknopen en broches
  • Sokken
  • Dassen, vlinderdassen, pochetten
  • Hoofddeksels
  • Ook een bril kan een accessoire zijn, mocht je er meer dan één hebben.  

In dit artikel gaat de aandacht vooral naar hoofddeksels, riemen en schoenen. Maar wat ik vooral wil zeggen: het houdt niet op bij een broek en een shirt, mannen. Combineren voor mannen is veel meer dan dat. Dus hier wat voorbeelden om je te inspireren.

Voorbeeld 1 combineren voor mannen

combineren voor mannen

Het is misschien lastig om te zien, maar de broek heeft kleine rode en blauwe blokjes. Daarom past hier zo mooi een bordeaux shirt en pet bij en de blauwe schoenveters pakken het blauw in de broek op!

Een bordeauxrood shirt en dito kleur pet, gecombineerd met een lichte riem en dito schoenen, die mooi samengaan met de lichte broek. Ben je een niet zo lange man, dan is het aardig om te weten, dat je optisch lengte kunt creëren door de schoenen en riem in één kleur te nemen. Wil je nog langer lijken dan draag je ook een shirt in ongeveer dezelfde kleur zoals te zien is in:

Voorbeeld 2

Hier hadden ook de lichte schoenen uit voorbeeld 1 goed gestaan, maar ja, we willen ook wel eens wat anders aan, toch? Nu is gekozen voor bruine schoenen met bijpassende bruine riem en lichtgekleurde Panama.

Combineren voor mannen

De sokken kloppen niet.

De sokken kloppen niet

De oplettende lezer ziet dat één ding niet klopt in deze foto: de sokken! De man heeft namelijk maar één kleur: zwart. Heel praktisch gedacht: dan heb je nooit last van oneven paren, nooit een verloren gewaande sok. Het nadeel is, dat niet overal zwart onder past. Dus fantaseer hier zelf bij: lichte sokken, die mooi bij de broek passen, welke schoenen je ook draagt.

Voorbeeld 3

Het gilet had effen blauw kunnen zijn, maar omdat de kleuren zo in elkaar overvloeien, kun je gemakkelijk twee verschillende prints bij elkaar aantrekken. Dat maakt de outfit wat spannender. Natuurlijk met bijpassende blauwe schoenen en pet. Dit is een zomerpet van het merk Kangol, heerlijk luchtig en het beschermt je hoofd tegen verbranding. Vooral als je haar wat dunner wordt, is het verstandig in de zomer wat op je hoofd te dragen. Je kunt natuurlijk on line bestellen, maar ik ben zelf een groot fan van hoedenwinkels, mijn favoriet heb ik vast eerder genoemd: House of Hats in Den Haag.

Combineren voor mannen

Verschillende prints in dezelfde kleuren geeft toch een rustig beeld.

Voorbeeld 4

Weer een blauw hemd maar dan met  kleuren die leuk terugkomen in de broek, waarin ook wat rood en blauw zit, net zoals in het hemd. En omdat de man een leuke keuze aan petten heeft, kan hij hier kiezen voor een blauwe pet met een bruin randje of een volledig bruine, leren pet.

Combineren voor mannen

Ook met petten kun je variëren.

Tot slot, enkele details

  • WAM heeft een grote keuze aan vrolijke shirts en ook veel winkels als je niet on line wilt kopen.
  • De schoenen zijn allemaal van Floris van Bommel
  • De broek is van Scotch en Soda (2020), ook te vinden in veel steden (m/v)

 

 

Lees ook

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *