De stola als accessoire

Al jaren heb ik de oude stola’s van mijn moeder in de kast hangen. Uit de vijftiger en zestiger jaren toen ze nog vaak op chique ging. Vooral toen ze in Hong Kong woonde waar de ene cocktail party na de andere voor de toenmalige expats werd georganiseerd. 

Stola als accessoire

Vintage stola’s van mijn moeder uit de vijftiger en zestiger jaren.

Stola als accessoire

Nu ik wat ouder ben, kan ik de stola als accessoire zeer waarderen. Vintage is sowieso mijn grote liefde, maar nu de armen niet meer zijn zoals ze zijn, is de stola een prachtige manier om bepaalde zaken te verbergen en er toch prachtig uit te zien. Nog een paar lange handschoenen erbij en het plaatje is compleet. De stola’s van mijn moeder zijn van prachtige kwaliteit. De hieronder getoonde gele is voor 80% wol en dus ook nog eens warm. Goed om met de winterse feestdagen te dragen.

De stola als accessoire

De stola als accessoire is een fantastische manier om warm te blijven als je een mooi wollen exemplaar draagt.

En dan hebben we natuurlijk nog de hedendaagse bontjes. Ook een soort stola, maar wat minder warm. In ieder geval bedekt het de ouder wordende armen en oogt het bovendien elegant. De stola is al haar vormen is een prima alternatief voor jasjes of vestjes en geeft net die flair die je nodig hebt bij je feestelijke verschijning.

Stola als accessoire

De stola in de vorm van een hedendaags bontje.

Fotografie: Lenny Moeskops – Lenny Moeskops is ook onderdeel van Kleurrijk60plus.

Geniet van je feestdagen!!!

Om nog eens te lezen en je te laten inspireren voor de feestdagen:

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *