Broches voor mannen

Daar zijn we weer. Het is december. Sinterklaas (vieren we het nog?), Kerstmis, Oud- en Nieuw. Vooral mannen vinden het een worsteling om zich adequaat te kleden met de feestdagen. Daarom dacht ik jullie mannen dit jaar eens anders te inspireren op  kledinggebied. We gaan op de accessoiretour en kijken naar broches voor mannen.

Na het lezen van dit stuk nog meer inspiratie nodig? Onderaan dit stuk staan links van eerdere blogs over de feestdagen.

 

Voor mannen is de kledingkeuze en het soort accessoires nogal beperkt in verhouding tot de enorme keuze voor vrouwen, dus als er iets is om je te onderscheiden, ga ervoor. Ik heb al eens geschreven over de manchetknoop.  En nu gaan we kijken hoe broches voor mannen jouw verschijning kunnen opleuken.

Ik ben geïnspireerd door Michael Barnaart, een Haagse ontwerper die prachtige broches heeft ontworpen in een gelimiteerde oplage.

Broches voor mannen: Het nieuwe sjiek

Aan dassen doen de heren niet veel meer dezer dagen, dus is een pak met een overhemd waarvan het bovenste knoopje gesloten is, het nieuwe sjiek. Je voegt een knipoog toe met deze stijlvolle teckel broche.

broches voor mannen

Teckelbroche, ontworpen en te koop bij Michael Barnaart

Broches voor mannen, op de smart casual tour

Broches voor mannen

Kreeftenbroche, ontworpen en te koop bij Michael Barnaart

De jeans laten we natuurlijk thuis met de Kerst, zo saai, zo voorspelbaar! Bovendien helemaal niet leuk en feestelijk. Smart casual  kan ook zo, en natuurlijk met een prachtige broche. Allerleukste is om alles mooi op elkaar af te stemmen. En welke man heeft nou geen blauw in zijn kast hangen? Dus hier een blauwe broek met een jasje waarin blauw en zwart zit, combineert prachtig met hemd en broche.

Broches voor mannen, anders gedragen

Last, but not least. Een broche hoef je niet altijd op een rever van een jasje te dragen. Wat dacht je van gewoon op je overhemd? En ook hiermee kun je natuurlijk variëren.

Broches voor mannen op internet

Broches kun je te kust en te keur vinden op Etsy of Bol.com. Die twee overlappen elkaar nogal heb ik gemerkt, dat is wel jammer. Bij Michael Barnaart kun je ze rechtstreeks bestellen.

Leuke feestdagen!!!

Om nog eens te lezen en je te laten inspireren voor de feestdagen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *