Kleding voor de kleine man

Ben je een kleine man? Wil je langer lijken? Lees dan verder. Er zijn zoveel mogelijkheden om je groter voor te doen dan je bent. 😉

Zie er niet uit als een groot kind

Vermijd kleding die op kinderkleding lijkt. Dus geen al te felle kleuren(combinaties), zoals brandweerrood of appeltjesgroen. Vermijd ook emblemen, logo’s, cijfers, té sportieve jasjes en vestjes. Je bent een kleine man en zo zie je er dan uit als een groot kind. Dat wil je toch niet? Ga op de wat chiquere toer: jasjes, gebreide truien met een luxe uitstraling en kies typische mannenkleuren, zoals zwart, donkerblauw, grijs, lichtblauw en wit.

Vind je dat te saai dan kun je natúúrlijk ook andere kleuren dragen zoals bordeauxrood, donkergroen of okergeel. Let wel op dat je de kleuren draagt die goed bij jouw huidskleur passen. Okergeel is heel erg in de mode momenteel, maar staat lang niet iedereen. Aarzel je? Bel mij dan voor een kleurenanalyse op 0640597086.

Streef naar slank silhouet

Als kleine man vermijd je ‘oversized’. Hoe meer volume, hoe korter je lijkt. Dus voor jou geen grof gebreide truien, ook al zitten ze nog zo lekker. Al te volumineuze jassen, evenmin jouw ‘cup of tea’. Ga voor het slanke silhouet. Zorg dus dat kleding goed passend is: het overhemd goed getailleerd, de trui van fijne wol. Houd je van vesten, zorg dan dat er model in zit en dat het vest niet om je heen slobbert. Draag je een colbert, dan moet dat mooi aansluiten, zowel bij de schouders als in de taille. En oh ja, let ook op dat je jasje (of vest) niet te lang is.

Slankgesneden broeken zijn voor jou

Heb je korte benen: draag je overhemd in je broek en neem een riem in dezelfde kleur. Dan lijken je benen langer en lange benen geeft je helemaal een langer postuur. Zorg er ook voor dat je broek donkerder is dan je shirt. Als je shirt licht is, trekt dat de aandacht naar boven en dan lijk je langer. Prachtig optisch bedrog toch?

Vermijd ook zeker wijde pijpen. Behoor je niet tot de skaters, dan moet dat geen probleem zijn, want de broeken zijn al jaren slank gesneden. Bij voorkeur met toelopende pijpen. En zeker geen omslag in je broek en ook je broek niet op hoog water dragen, wat nu zo in de mode is. Het doet je echt kleiner lijken.

Te grote contrasten

Vermijd te grote kleurcontrasten. Dus bijvoorbeeld geen rood overhemd op een blauwe broek. Je creëert daarmee een horizontale lijn en dan lijk je optisch kleiner. Ga zoveel mogelijk voor één kleursoort, het zogenaamde ton-sur-ton. Dus bijvoorbeeld verschillende soorten blauw of grijs bij elkaar, die in elkaar overlopen. Zo wordt een verticale lijn gecreëerd en lijk je als kleine man dus langer. Of in het geval je toch erg van rood houdt: bijvoorbeeld een rode broek met een shirt met rode, verticale strepen. Zorg dan ook dan je sokken en schoenen in dezelfde toonsoort zijn. Zo creëer je een doorgaande lijn van boven naar beneden!

Let op grootte

Jij kunt heel goed prints dragen. Zorg wel dat ze in verhouding zijn tot je postuur. Dat betekent dat je best een wilde print kunt dragen, maar dat het dessin zelf niet al te groot moet zijn. Dat geldt trouwens ook voor je accessoires. Draag je ringen, horloge in een maat die bij jouw postuur past.

Dikkere zolen

Ga op zoek naar schoenen met een dikkere zool. No worries, we hebben het niet over plateauzolen. Maar er zijn schoenen die net een wat dikkere zool hebben waardoor je toch weer 2-3 cm langer lijkt. Let hierop bij het kopen van schoenen. Heb je kleine voeten? Let dan op dat de neus wat langer gerekt is en vermijd dus te stompe neuzen. Ook dat creëert de illusie van lengte. Vermijd heel verfijnde schoenen, die doen je voeten kleiner lijken.

(Web)winkels voor de kleine man

Het is ff zoeken maar hier twee winkels voor jou:

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *