Kleding voor de kleine vrouw

Als je onder de 1,62 m valt, dan ben je een kleintje in de modewereld. Ben je dan ook nog tenger, dan heet je ‘petite’.

Als je niet bij de gemiddelde confectiemaat hoort, dan veranderen de verhoudingen in de kledingmaten. Ben je dus een kleine vrouw dan passen de maten 38, 40 of 42 qua verhoudingen niet altijd zo goed meer. Je kunt kleding namelijk niet altijd klakkeloos één-op-één verkleinen (andersom geldt dat natuurlijk net zo goed voor de grotere vrouwen, hetzij in omvang en/of lengte).

Confectiematen voor de kleine vrouw

Voor de kleine vrouw hebben ze daarom korte confectiematen uitgevonden. Je deelt je eigen confectiemaat door twee en dan heb je de maat die bij je past. De kleinste korte maat is 16, de grootste 31.

Een broek in maat 20 is niet alleen korter dan dezelfde broek in maat 40. Ook de pasvorm is anders. Een kleine vrouw heeft namelijk een korter lichaam en daar liggen de verhoudingen anders dan bij een langer lichaam. Bij korte maten wordt rekening gehouden met deze verschillen. Zo zit bij een broek de tailleband wat lager en het smallere kniegedeelte van de pijpen is hoger geplaatst. Anders zou het kniestuk ter hoogte van de kuit komen te zitten!

Allerlei kleding in korte maten

Niet alleen broeken, maar ook shirts, blouses en truien zijn er in korte maten. Uiteraard zijn bij deze kledingstukken de mouwen en de body korter. Daarnaast worden het taille-, heup- en borstgedeelte wat hoger geplaatst. Zo valt de hals niet te laag uit en zit de taillering gewoon op de plek waar hij moet zitten.

En zo hoef je als korte vrouw niet iedere keer naar de Gouden Schaar te rennen om je kledingstuk in te korten, want met die korte maten zit je meteen goed. De pasvorm is helemaal afgestemd op jouw lengte!

Winkels en extra tips voor de korte vrouw

Bij de volgende (web)winkels kun je terecht voor zulke maten. Leef je uit.

En hier nog enkele gerelateerde artikelen:

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *