KledingWINKELS voor 50plus vrouwen – deel 1

Deze keer kledingWINKELS waar ze meer aandacht besteden aan 50plus vrouwen. Voor kledingMERKEN voor vrouwen van een zekere leeftijd, klik hier

Winkels voor 50plus, bestaat dat?

Verschillende winkels spelen zeker in op deze doelgroep en soms ook véél ouder.  Ik heb een variëteit aan winkels voor 50plus uitgezocht in verschillende delen van het land. Per winkel een korte omschrijving van wat je kunt verwachten. In een volgend blog diep ik een aantal winkels voor 50plus meer uit, omdat ik die zelf een bezoek heb gebracht. Het gaat om Joline Jolink en Liv Stores, beide in Utrecht (de eerste ook in Rotterdam) en Poortman Mode in Bemmel.

Per winkel of merk heb ik de prijsklasse aangegeven: Laag: tot € 100, Midden € 100-200, Hoog: vanaf € 200, uitgaande van jurken en broeken in de zomercollectie. Klik op elke winkelnaam voor de link.

Doorgewinterde verkoopsters voor oudere doelgroep

Bij onderstaande winkels word je goed geholpen en staan meestal doorgewinterde verkoopsters.  Deze winkels voor 50plus hebben een grote collectie merken en kun je meestal wel slagen. We beginnen met de ketens, daarna volgen de kleinere zaken.

Winkelsketens, door heel Nederland

C&A – Breed assortiment. Verkopen broeken met beenlengte K, ideaal voor vrouwen met korte benen.

Prijsklasse: laag.

CosSimpele snit, wijd en soepel vallend. Voornamelijk effen kleding, zachte kleuren, natuurlijke stoffen.

Locaties: Amsterdam, Haarlem, Den Haag, Arnhem, Rotterdam, Den Bosch, Utrecht. Prijsklasse: Laag.

Ter Horst van Geel en Van Vuuren Mode

Van Vuuren heeft de volgende merken: Gerry Weber, Taifun, Micha, Margrit Brand,

Ter Horst van GeelMerken o.a.: Gerry Weber, Mart Visser, Betty Barclay, Brax. Prijsklasse: laag tot midden.

Pauw Veel bekende merken als Dries van Noten, Marni. Prijsklasse: hoog tot zeer hoog

Laat ik hier (links) toevallig een Dries van Noten rok aanhebben. Plaatje bij het praatje. Fotografie: Lenny Moeskops

 

De kleinere winkels voor 50plus

FRIESLAND

Art Nouveau in Leeuwarden heeft prachtige merken die net even niet ‘mainstream’ zijn en toch heel draagbaar. Bijvoorbeeld Beate Heymann, ML collections, High Tech.

Prijsklasse: hoog.

DRENTHE

Dorris &Co – Deze winkel in Meppel heeft de kleding gegroepeerd naar kleurtypes. Deskundig en eerlijk kleur- en stijladvies. Voor elke portemonnee. Verschillende merken zoals Geisha, Taifun, Oska.

Prijsklasse: laag tot midden

GELDERLAND

In Arnhem heb ik diverse winkels bezocht.

Eigen Stijl en Eigen Stijl Boetiek – Dit zijn eigenlijk twee winkels, die schuin tegenover elkaar liggen. Ik vind de benaming wat verwarrend, maar de ene winkel is wat zakelijker en ingetogener; bij de ander vind je meer casual kleding en springen de kleuren bijna op je af. En waar je nu wat precies vindt, weet ik ook niet meer. 🙂

Prijsklasse: laag tot midden

Ivm auteursrechten kan ik niet zomaar foto’s plaatsen. Hier daarom kledinginspiratie van Kleurrijk60plus. Fotografie: Lenny Moeskops

Jones lijkt qua stijl op Pauw. High end merken zoals Dries van Nooten, Sophie D’Hoore.

Prijsklasse: hoog tot zeer hoog

Humanoid (merk en winkel) – Bestaat sinds 1981. Hoge kwaliteit natuurlijke stoffen. Veel cashmier. Comfortabel, soepel vallend. Vrouwelijk en sportief. Vooral veel effen, hier daar een stipje of streepje. Veel elastiek in de taille van broeken en rokken. Eigen merk aangevuld met o.a. Acné, Extreme Cashmere.

Prijsklasse: hoog

Trix en Rees (merk en winkel)– Verkopen hun eigen label en kleding van enkele andere kleine ontwerpers. Ingetogen, gedekte kleuren: veel bruin, beige, grijs, zwart, donkerblauw. Ruim vallend. Sculpturaal.

Prijsklasse: Midden tot hoog.

Spijkers en Spijkers

Het ontwerpersduo Spijkers en Spijkers heeft een winkel in Arnhem met veelal soepel vallende kleding in kleurrijke prints. De zelfontworpen dessins onderscheiden zich van de andere, grotere merken. Hier zie je dat ze soms met coupenaden werken, bijvoorbeeld onder de boezem zodat deze de ruimte krijgt. Soms vallen de jurken ruim, soms zijn ze meer getailleerd, maar niet heel strak aangesloten.

Prijsklasse: Hoog

NOORD-HOLLAND

Modehuis BlokGevestigd in Amsterdam met een zeer gevarieerd aanbod met bekende merken zoals Fabienne Chapeau, MarcCain, Munthe, Maison Scotch. Op hun site staan ook oudere modellen, dus die doelgroep is zeker welkom.

Prijsklasse: Midden tot hoog.

Sietske Koene ModeSportief en vrouwelijk met een winkel in Wormerveer. Voor elk wat wils. Merken zoals No Man’s land  en Kyra & Ko, Rosner, Cambio.

Prijsklasse: Midden.

ZUID-HOLLAND, BRABANT

Buijsse Mode – Deze winkel in Middelharnis heft diverse merken zoals: Studio Anneloes, Colourful Rebel, Caroline Biss, Betty Barclay. Ook voor heren.

Prijsklasse: Laag tot midden en soms hoog.

Oerlemans Mode1.000 m2 in Steenbergen met o.a. Geisha, Studio Anneloes, G-Maxx, Gerry Weber en Betty Barclay, ook voor heren.

Prijsklasse: Geen prijzen vermeld. Vermoeden: Laag tot midden.

Art winkels – Jaren geleden waren deze winkels overal te vinden met hun zeer kleurrijke kleding. Nu beperkt tot Den Bosch en Nijmegen met het eigen merk HeART en merken zoals King Louis, Blutsgeschwister, Zilch. Dus veel printjes.

Prijsklasse: laag tot midden.

 

lees ook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *