Nat, nat, nat – Regenkleding voor in de stad

Nat, nat, nat. Heb jij daar ook zo’n hekel aan, natgeregend te worden? Tegenwoordig lijkt het wel het hele jaar door te regenen. Dat is al vervelend genoeg, nog vervelender is het als je in non-descripte of gewoonweg lelijke regenkleding door die nattigheid heen moet. Gelukkig komen er steeds meer merken op de markt die je ook “fashionable” door de regen heen loodsen. Dit artikel gaat over regenkleding voor in de stad.

Wat is belangrijk bij een regenjas?

Je wilt natuurlijk vooral weten of je droog blijft in zo’n jas. Alle websites geven aan wat je kunt verwachten, de één wat uitgebreider dan de ander. Let vooral op de volgende zaken. Is de jas:

  • waterafstotend of waterdicht en zijn de naden afgedicht? Gaat het om een hard- of softshell jas? *)
  • ademend
  • winddicht

Wil je je regenkleding voor in de stad ook in de winter dragen? Sommige merken leveren een winterse regenjas, andere leveren er een donzen jasje bij. En weer anderen adviseren je zelf een donzen jasje aan te schaffen. Uniqlo heeft de perfecte dunne jasjes daarvoor.

De volgende merken licht ik uit en daarbij hanteer ik de volgende

Prijsklasses

Laag: onder €100

Midden: €100-200

Hoog: boven €200.

NEDERLANDSE MERKEN

What’s in a name? We beginnen met:

Eerste modieuze en kleurrijke regenkleding in Nederland

Happy Rainy Days is rond dezelfde tijd opgericht als mijn merk Wet&Dry, in 2008. Uit dezelfde frustratie die ik toen ook had: waar is de leuke, modegerichte, kleurrijke regenmode? Nog steeds verkoop ik mijn oorspronkelijke collectie regenkleding, waarmee je in de stad zowel in regenachtig of droog weer kunt flaneren. Deze prachtig gemaakte jassen zijn tijdloos en te koop voor een aanzienlijke lagere prijs dan indertijd.

Voor vrouwen – Prijsklasse: midden

Wet&Dry, heel geschikte regenkleding voor in de stad. Vrolijk en ‘fashionable’. Fotografie: Lenny Moeskops.

Happy Rainy Days is uitgegroeid tot een internationaal regenkledinglabel, dat twee keer per jaar een nieuwe collectie lanceert. Bij Happy Rainy Days kan iedere vrouw een model vinden dat bij haar postuur past. Veel vrolijke prints en rijke effen kleuren. Handige functies en comfortabele voeringen. Ook hebben ze gevoerde regenjassen of winterjassen die tegen de regen kunnen.

Voor vrouwen – Prijsklasse: midden

Rain Couture

Flagship store van Rain Couture is te vinden in de negen straatjes in Amsterdam

Heel stijlvol is Rain Couture. Veel trenchcoatachtige jassen, tamelijk klassiek met een moderne twist. Zomerse en winterse uitvoeringen, soms geholpen met een donzen jasje eronder.  Regenjassen met een ruitje, een krijtstreep, hier en daar een kleurtje en soms een vrolijk printje. Ze verkopen zelfs een regenbestendig blazer met capuchon! Voor de fietsers onder ons: kekke regenbroeken.

Voor vrouwen, mannen en kinderen – Prijsklasse: hoog.

Rainkiss

Als je op zoek bent naar een poncho, dan vind je bij Rainkiss heel vrolijk makende exemplaren. Gemaakt van100% gerecycled polyester.

Voor vrouwen, mannen en kinderen – Prijsklasse: laag, eenheidsprijs van 69 euro.

SCANDINAVISCHE MERKEN

Danefae

Verkoopt alleen korte, vrijwel identieke, simpele modellen in diverse vrolijke kleuren en prints.

Voor vrouwen – Prijsklasse: midden.

Rains

Ik vind het lastig om de stijl van dit merk te omschrijven. Smart, casual met een ‘edge’ komt het dichtste bij. Sommige damesregenjacks zijn ontworpen om de vrouwelijke contouren te benadrukken, terwijl andere modellen meer verhullend zijn. De nadruk ligt meer op de vorm dan de kleuren die heel basic zijn. De doelgroep lijkt me 20-35 jaar.

Voor vrouwen, mannen – Prijsklasse: laag tot hoog.

Ilse Jacobsen

Sportieve look. Gedekte kleuren, met zo nu en dan iets vrolijks ertussen. Ilse Jacobsen verkoopt ook regenlaarzen: van heel stoere enkelhoge stappers tot haar welbekende modieuze veterregenlaarzen.

Let op: Dit merk verkoopt ook andere producten die niets met regenachtig weer te maken hebben.

Voor vrouwen – Prijsklasse: midden tot hoog.

Meer informatie over regenkleding?

Wil je een algemeen overzicht van wat er zoal op de markt te koop is, ga dan naar:

Hip in de regen, alleen voor vrouwen

Regenpakhuis, voor mannen, vrouwen en kinderen

 

 

*) Verschil softshell en hardshell regenjas
Soms lees je de term softshell. Dit materiaal is warmhoudend, waterafstotend en ademend! Zo’n jas is vaak niet geheel waterdicht, maar wel waterafstotend en zeer ademend. Dit houdt in dat regendruppels goed van de softshell jas afrollen en dat je transpiratievocht goed wordt afgevoerd. Je wordt daardoor dus niet klam en nat. Dit is vaak veel fijner dan een echte waterdichte (hardshell) jas. Die zijn vooral geschikt als je lange einde wilt fietsen door weer en wind. Wil je meer weten over het verschil tussen waterafstotend en waterdicht?

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *