PR:OUD – trots op je leeftijd, een nieuw boek

Onlangs is een nieuw boek gelanceerd over ouder worden. Een prachtig koffietafelboek met bekende en minder bekende mensen.

Een tijdje terug stuit ik op de makers van dit boek die 70plussers fotograferen. Geweldig idee, ook voor Kleurrijk60plus; we zijn alle drie de 70 allang gepasseerd! Helaas, we zijn te laat, de foto’s voor het boek zijn al klaar. Neemt niet weg dat ze ons trio graag willen ontmoeten. Zo krijgen we toch onze foto’s maar in het boek komen we dus niet. Misschien in de volgende versie? Maar wat houdt het boek PR:OUD precies in?

Wees trots op je leeftijd! Foto: Sevilay Maria van Dorst

Wees trots op je leeftijd!

Dit zegt PR:OUD op hun website: “Schoonheid, kracht en (eigen)wijsheid zijn drie begrippen die niet snel met OUD in verbinding worden gebracht. Zonde, want het is er volop. We hebben in het afgelopen jaar meer dan 40 spraakmakende Nederlanders mogen ontmoeten en fotograferen. Het zijn fantastische portretten geworden die niet alleen weten te inspireren, maar je ook aan het denken te zetten: “Wat zou er gebeuren als je het idee opgeeft dat jouw huidige of toekomstige ik inferieur is aan jouw jongere ik?”

Stop negatieve stereotypen over ouderen

Initiatiefneemster Micaela Bartels en fotografe Sevilay Maria van Dorst willen de ingeslepen negatieve stereotypen over ouderen te weerleggen. Dat zijn er meer dit dat doen, niet in het minst Trots op je leeftijd: Kleurrijk60plus is hier al 5 jaar mee bezig. De tijd lijkt er rijp voor om met trots en eigenwaarde oud te worden in plaats van vruchteloos proberen eeuwig jong te blijven. Ook straatfotografe MisjaB zet al jaren modebewuste mensen vanaf 50 op de kiek. In dat boek Oog voor Stijl staan de drie vrouwen van Kleurrijk60plus wel afgebeeld; niet te samen maar apart.
Het is fijn dat de oudere medemens steeds meer voor vol wordt aangezien. Kleurrijk60plus gaat er ook zeker mee door te tonen dat je na je 60ste er nog steeds heel leuk kan bijlopen en zeker niet achter de geraniums hoeft te gaan zitten.

wie en wat vind je waar?

Kleurrijk60plus vind je op:
  • Instagram
  • Facebook – bij FB moet je minimaal 50 jaren jong zijn om lid te worden. Mannen en vrouwen zijn welkom.

Boeken:

ook lezen

Make-up voor vrouwen van een zekere leeftijd

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *