LG-2. Mijn tijdelijke thuis in La Guierche

Deze keer verblijf ik bij een alleenstaande vrouw van mijn leeftijd, genaamd Kékélia. Toen ik begon met contact te leggen was ze nog met George, maar die prille liefde bleek intussen in de kiem gesmoord.

Oorspronkelijk komt Kékélia uit Togo, maar woont intussen al langer hier dan in haar thuisland. Alles in huis ademt echter die Afrikaanse sfeer. Ik kan in elke kamer wel een ander setje aan doen om de kleuren te matchen.

Zelfde leeftijd en gepensioneerd

De eerste ontmoetingen via Kékélia

Kékélia is van mijn leeftijd, gepensioneerd en heeft meer dan genoeg tijd. Dat betekent dat ze alle ruimte neemt om mij te introduceren in het dorp. Ze kent iedereen en iedereen kent haar. Ze is waarschijnlijk één van de weinig donkere mensen in de wijde omgeving.

Bovendien is ze volstrekt ingebed op alle terreinen. Binnenkort is er een carnavalsavond en ze hebben al tegen haar gezegd: “je hoeft niet te vermommen, we herkennen je toch wel.” Ik ben voorgesteld aan de bakker, de buurvrouw, de mensen op de zondagsmarkt (overigens maar één groenteverkoper en een fietsreparateur!), aan de mensen van La Maison des Projets (waarover later meer)

Alleenstaand versus gezin

Ze is heel verzorgend en attent. Een beetje té, naar mijn zin. Als je maar met zijn tweeën bent, dan is er natuurlijk weinig anders om je druk over te maken. Dat is wel anders dan leven in een gezin met vier mensen in Nantes, waar het echtpaar werkt en de kinderen naar school gaan. Een plek waar ook veel meer te doen is.

Daarin begint gelukkig – na een week – een kentering te komen. Intussen kan ik meer mijn plan trekken en zijn er bepaalde momenten op de dag dat we samenkomen. We babbelen graag en ze leert me de vreemdste woorden. We hebben hetzelfde gevoel voor humor; ze is plaagbaar, dus er wordt veel gelachen.

De WC vlakbij

Mijn kamer is lekker groot, met een bureau en een zithoek met eigen TV, waar ik overigens nog niet heb gezeten. Meestal kijk ik samen met Kékélia in haar woonkamer. Althans met een half oog. Hier moet ik Netflix nog eens uitproberen.

Godzijdank is de wc vlakbij, want dat was wel een eis toen we elkaar nader spraken. Ook fijn is dat ik een eigen badkamer heb, zolang ze geen andere gasten heeft in dit enorme huis.

In Hoorn woon ik al rustig; hier is het nog rustiger. La Guierche ligt in La France profonde (overigens maar 15 km van Le Mans), in de campagne, daar waar de kleine dorpen zijn. Ik heb er een boek over meegenomen. Intussen ga ik het zelf ervaren de komende tijd.

 

 

 

2 reacties op “LG-2. Mijn tijdelijke thuis in La Guierche

  1. Leuke dame, goedlachs zo te zien Dus dat gaat wel lukken Fijn dat je goed aangekomen bent
    Wij zitten.op de luchthaven Weekendje Malaga Mijn neef heeft daar een huis en nodigde ons uit.
    Ben benieuwd wat voor vrijwilligers werk je kan doen Klinkt nogal agrarisch maar gekkigheid heb je een auto
    Nog veel plezier en tot de vlg keer Liefs, Lian

    • Het is heel agrarisch, maar dat maakt het wel weer bijzonder. Dat vrijwilligerswerk ben ik ook benieuwd naar. Begint volgende week.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *