Ongedragen kleding, heb jij dat ook?

Heb jij dat nou ook? Koop je vol enthousiasme een nieuw kledingstuk, draag je het toch niet. Terwijl het je fantastisch vond in de winkel. Hoe kan dat toch, telkens weer ongedragen kleding in je kledingkast?

Valkuilen voorkomen

Ik geef je graag ideeën hoe je de volgende keer wel de juiste kleding kiest.Dit stuk is op vrouwen geënt, maar mannen kunnen natuurlijk hetzelfde doen. Onder het kopje “Hoe voel je je?” kun je wat andere termen invullen, die meer bij jou, als man passen. Ik zet enkele suggesties tussen haakjes achter.

En als je dan denkt, ik weet het eigenlijk toch niet goed, bel mij voor een afspraak op 06 405 97 086.

Ga voor je kledingkast staan

Haal een aantal kledingstukken uit je kledingkast, die je heel graag draagt. Kijk eens naar de volgende punten. Wat vind je nou zo aantrekkelijk aan dit kledingstuk? Het kan één ding zijn, maar natuurlijk ook een combinatie van zaken.

Ongedragen kleding, heb jij dat nou ook?

Ga voor je kledingkast staan en haal daar de stukken uit die je heel graag draagt en vraag je af waarom dat is. Voorkom ongedragen kleding!

1. Model
2. Kleur
3. Dessin
4. Stof voelt lekker aan
5. Draagcomfort
6. De mogelijkheden die het biedt om het op verschillende manieren te dragen en/of te combineren met andere kleding en accessoires

Hoe voel je je?

Heb je een aantal kledingstukken gevonden die je aanstaan? Trek ze aan. Kijk in de spiegel. Hoe voel je je? Maakt het kledingstuk je:
1. aantrekkelijk
2. slanker
3. vrouwelijk [mannelijk]
4. elegant [goed gekleed]
5. stijlvol
6. een beetje aparter, minder doorsnee
7. sexy [stoer]
8. vrolijk

Ongedragen kleding, heb jij dat nou ook?

Ik houd bijvoorbeeld van heel vrouwelijke kleding, bij voorkeur minder doorsnee.

En als je het naar het professioneel vlak wilt trekken:
9. toegankelijk
10. professioneel
11. succesvol
12. vul zelf maar in………

Ja, hier houd ik van!

Je hebt deze oefening met een aantal kledingstukken gedaan. Valt het je op dat dezelfde woorden steeds opduiken?
• Als je heel vaak ‘het zit zo lekker’ hebt gebruikt, koop dan nooit meer kleding die niet onmiddellijk comfortabel aanvoelt.
• Als je van kleding houdt die je er heel vrouwelijk laat uitzien, vermijd dan jongensachtige stijlen of te stugge stoffen.
• Wil je graag dat kleding jou een krachtig en dynamisch gevoel geeft, vermijd dan zachte kleuren en al te soepele stoffen in je kleding.
• Word je vrolijk van wat je aantrekt, kijk dan naar de kleuren, de snit.

Kijk alsjeblieft niet meer wat mooi staat op een paspop of waar een ander met schwung mee wegloopt. Kijk wat bij JOU past. Als je meer een tomboy bent, koop dan niet heel vrouwelijke kleding en vooral geen hoge hakken. Je gaat je doodongelukkig voelen.

Vermijd “het kan ermee door”

Nooit ga je meer een kledingstuk kopen met het predikaat “Het kan ermee door”. Zo’n zonde van je geld, ook als het een koopje lijkt te zijn, want het belandt geheid in de categorie ‘ongedragen kleding’.
En wat doe je met die ongedragen kleding? En dan bedoel ik niet dat je iets een jaartje niet hebt gedragen, maar spullen die je echt al jaren niet meer draagt.
• Geef ze weg aan iemand die er wel blij mee is.
• Ga naar een tweedehandswinkel om ze daar te verkopen.
• Zet ze op Marktplaats of Vindit.
• Ga naar de kledingbak.
Er zijn zat mensen die wél graag jouw ongedragen kleding dragen.

Lees ook

P.S. Misschien denk je wel eens: Die Erica Pach staat wel heel vaak op de foto. Dat klopt, foto’s van internet plukken gaat niet zomaar in verband met auteursrechten. Dus neem ik mezelf maar vaak als voorbeeld.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *