Je schouders van breed naar smal

Je hebt van die brede, sportief ogende schouders en je bent er trots op. Soms wil je echter dat ze wat smaller lijken omdat je kleding dan mooier staat. Wat doe je dan? Er zijn verschillende oplossingen voor die je schouders optisch smaller doen ogen. Het moge duidelijk zijn dat dit artikel alleen voor vrouwen is bedoeld, heren. Ik neem tenminste aan dat jullie graag te allen tijde je brede schouders tentoon spreiden of juist benadrukken. De link naar dat artikel vertelt je daar meer over.

Ideaal: de V-hals

Je schouders van breed naar smal: dat doet de V-hals heel goed, en dan liefst smal en diep. Dat kan een gewone V-hals zijn of een vest met overslag. Die laatste maakt ook een soort V en dat is net wat je wilt.

Bij jou staat ook die leuke, vrouwelijke aangerimpelde halslijn heel goed. Ik kom niet veel tops tegen met deze halslijn, dus hier maar meteen de link van het merk Comma .Je schouders van breed naar smal

Korte shirts en truitjes maken je wat hoekiger en accentueren je eventuele brede schouders. Doe een langere top aan en je zult zien dat het effect anders is.

De bandjes van zomershirts

Géén spaghetti bandjes, die doen je schouders forser lijken. Als je je schouders van breed naar smal wilt doen lijken, ga je voor bredere banden als je er graag zomers wil bijlopen. En ook strapless is niet helemaal jouw ding. Maar als je die jurk toch zo mooi vindt, doe er dan een stola omheen. Kom je zo toch heel chique en feestelijk voor de dag.

Kleur doet het goed

Zoek naar een top met twee kleuren. Zorg dan dat de bovenkant van je top donkerder is dan de onderkant.

Of doe een donkerder top aan met een lichte rok of broek eronder. Ogen trekken namelijk naar lichte kleuren en zo leid je de aandacht af van je bredere bovenkant.

Je kunt ook spelen met prints. De drukke prints op de plekken waar je de aandacht naar toe wilt leiden, de rustige prints richting je schouders.

Accessoires

Kies lange kettingen of sjaaltjes. Die suggereren een langer bovenlichaam en dus lijken je schouders ook wat minder breed. Heb je een slanke taille en is je bovenlichaam niet te kort, dan is een mooie brede riem ook een goede blikvanger.

De raglanmouw

Om je schouders smaller te laten lijken, is de  raglanmouw heel geschikt. Dat is een mouw die vanaf de hals is ingezet. In dit voorbeeld lijken je schouders nog smaller omdat het zwart de aandacht van je schouders afleidt en je ogen naar de bolletjes op het truitje trekken. Merk je het?

Een jasje aan

Trek je een jasje aan? Let dan op de revers. Brede kragen en revers laten je schouders en bovenlichaam breder lijken en trekken extra de aandacht. Zo ook een dubbele rij knopen. Die geven een jas al snel een massieve aanblik. Ga voor wat langere jassen met normale revers en een enkele rij knopen of een rits. Dan ogen je schouders van breed naar smal.

 Laat je haar wapperen

Heb jij lang haar? Tot over je schouders? Als je het los laat hangen en lekker in de wind laat wapperen, ziet niemand meer je brede schouders.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *