Je schouders: van smal naar breed

Stel je hebt smalle schouders en je wilt ze breder laten lijken. Wat doe je dan?

Schoudervullingen doen het altijd goed

Laten we maar beginnen met de schoudervullingen. Die doen je schouders zeker van smal naar breed lijken. En die zitten in bijna elk jasje, dus dat is makkelijk scoren. Hoe groter ze zijn, hoe meer schouder. De schoudervulling komt eigenlijk uit de militaire wereld, waarin iedereen er vierkant en strak moest uitzien. In de 16e eeuw dacht onderstaande heer daar anders over. Hoezo vierkant en strak? Brede schouders met kopmouwen en aangerimpelde mouwen en dan ook nog alles in het rood. Hoe breed en opvallend wil je het hebben? 

In de mode worden schoudervullingen niet alleen gebruikt om je schouders te verbreden, maar ook om ongelijkheid in de schouders te verdoezelen.

Een andere manier om je schouders letterlijk meer volume te geven, is het toevoegen van met de epauletten, of andersoortige schouderversieringen.

In de tachtiger en negentiger jaren gingen ze uit hun dak met schoudervullingen, niet zo erg als die man uit de 16e eeuw, maar ze kwamen vaak dicht in de buurt. Ik hoop dat die mode nooit meer terugkomt. Kijk hier maar waarom.

Je schouders van smal naar breed

 

Let wel, heb je een maatje meer en een dikke, korte nek, dan raad ik je aan géén schoudervullingen te gebruiken. Dan verdwijnt je hoofd namelijk in je schouders.

Bij vrouwen zit er nog wel eens een pofmouwtje in een jasje. Ook dat is helemaal goed als je wat breder geschouderd door het leven wenst te gaan.

Mouwen opstropen, zó 80-er jaren

Je kunt ook je mouwen een beetje opstropen. De rimpels in je mouwen doen dan je schouders wat breder lijken. Maar dat doen we niet meer hè mannen, sinds WHAM en al die andere popgroepen in de 80-er jaren allemaal met opgestroopte mouwen ons stonden toe te zingen. Of Don Johnson uit Miami Vice met zijn mooie ogen ons met zijn opgestroopte mouwen sexy stond toe te lachen.

Je schouders: van smal naar breed

Remember? Don Johnson uit Miami Vice!

Grote kragen

Grote revers zijn niet zo in de mode op het moment. Zeker niet bij de heren. Maar brede revers laten wel je schouders breder lijken. Een prachtige optische truc, zeker samen met prettige schoudervullingen.

Kijk eens naar die brede, mannelijke uitstraling. Flinke schoudervullingen en brede revers doen het ‘m.

Hoewel niet veel heren kraagloos door het leven zullen gaan, bestaan er nog steeds van die zogenaamde Beatle-jasjes, kraagloos en vaak ook met een opstaand randje. Wil je er als een vent uitzien, met brede schouders, dan zou ik dit soort jasjes overslaan.

Let wel, maar dit geldt vooral voor de dames: Je kraag en je schoudervullingen kunnen beter niet rond zijn, want dan ogen je schouders weer kleiner. Dus dames met smalle schouders: geen elegante sjaalkraag voor jou.

Tops

Je schouders van smal naar breed

Horizontale strepen verbreden optisch je schouders. Zeker als de lichte kleur bij je schouders zit.

Maar nu de tops, de overhemden, de truien, de blouses. Horizontaal maakt breder. Dat geldt dus ook voor het optisch vergroten van je schouders. Breedtestrepen, vooral als ze even boven je borst beginnen, doen de truc. Voor mannen vooral heel geschikt als ze een trui dragen met breedtestrepen. En als dan de lichtste streep bovenaan zit, zoals op de foto’s, dan lijken je schouders nog iets breder. Lichte kleuren trekken namelijk de aandacht.

Je schouders van smal naar breed

Hier zelfs vijf manieren om je schouders breder te laten lijken: Horizontale strepen, de lichtste kleur precies op de schouder, schoudervullingen, kopmouwen én een korte top. Wat blijft er over als ze haar bloes straks uittrekt?

 

En als je gewoon wilt doen, zonder extra opvullingen en ander gedoe, zorg dan dat de schoudernaad –   vooral ook bij een jasje – over je natuurlijke schouder loopt.

Dit zijn de oplossingen die voor vrouwen én mannen gelden. Dus heren, het spijt me, nu zijn de tips voor jullie weer op.

Halslijnen

De volgende halslijnen verbreden je schouderlijn optisch:

  • boothals
  • vierkante hals, bij voorkeur met smalle schouderbandjes. Zo toon je meer huid en lijken je schouders dus breder.
  • wijde, ondiepe V-hals

    Je schouders: van smal naar breed

    Smalle schouders ogen breder als je de halslijn aanpast.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *