Kleurenpsychologie in Kleurrijk Marrakesh

In een ander artikel verhaal ik over hoe de kleurtinten die jou het beste passen, ook een deel van je karakter weerspiegelen. Tijdens de trip Kleurrijk Marrakesh belichten we vele kanten van kleur en daar komt ook de kleurenpsychologie om de hoek kijken.

Kleurenpsychologie in Kleurrijk Marrakesh

Hoe komt het toch dat je vaak naar dezelfde kleuren grijpt? Wat zegt dat over jou? Iedere kleur die je draagt geeft je (onbewust) een gevoel en heeft bovendien een boodschap. Een coachingsessie verklaart de kleuren die je draagt en wat dit zegt over je persoonlijkheid.

Aardig om te weten is dat niet alleen de kleur je uitstraling bepaalt, maar ook de plaats van de kleur. Een top geeft een andere boodschap dan een jasje of rok/ broek.

Hoe kom je over?

In Marrakesh hebben we een onderdeel van deze kleurenpsychologie gedaan. Allereerst hebben we besproken hoe je denkt dat je overkomt op anderen als je jouw kleurencombinaties draagt.  Daarna hebben we gekeken welke kleuren je voorkeuren hebben en wat dat zegt over je karakter.

Na de kleurenanalyse zag ik al dat als je mensen een aantal dagen volgt, je bepaalde karaktertrekken opmerkt. Met name op het gebied of je meer of minder op de voorgrond treedt.

Kleurenpsychologie in Kleurrijk Marrakesh

Als je veel turkoois draagt, word je impulsief.

Kleurenpsychologie gaat dieper in op je persoonlijkheid

Bij de kleurenpsychologie ga ik wat dieper op een persoonlijkheid in. De aanwezigen vullen een lijst in waarop 17 kleuren staan. Van sommige kleuren zijn er meer nuances; bijvoorbeeld: zachtroze en de heldere variant fuchsia. Ook wordt bijvoorbeeld onderscheid gemaakt tussen turkoois, licht- en donkerblauw.

Nooit, soms, regelmatig of vaak

Zij geven aan welke kleuren ze nooit, soms, regelmatig en vaak dragen. We beperken ons tot de top, de kleuren die het dichtstbij het hart worden gedragen, omdat die het meeste over je karakter zeggen. Jasjes en rok/broek zeggen meer over wat je wilt uitstralen dan wel waar je heen wilt, figuurlijk gesproken.

Kleurenpsychologie in Kleurrijk Marrakesh

Draag je veel grijs, dan volg je eerst je hoofd, dan je hart

Weerspiegeling karakter

De kleuren die je het vaakst draagt, weerspiegelen alle tezamen je karakter. Dus als de dames de lijsten hebben ingevuld, gaan we na of het een beetje klopt. Ik licht er enkele punten uit: Eén van de ladies houdt erg van turkoois. Een eigenschap van turkoois is dat je nogal spontaan en impulsief reageert. Had ze zich net voorgenomen om eens wat beter na te denken én tegelijkertijd meer turkoois te dragen! Tja, daar moet ze toch weer eens opnieuw over nadenken. Draag je bijvoorbeeld veel grijs dan is één van je karaktertrekken dat je eerst je hoofd en dan je hart volgt. Daar kon één van de deelneemsters zich wel in vinden. Ben je een liefhebber van roze dan dan geef je o.a. graag je vrouwelijkheid de ruimte. Iets wat deze deelneemster al herhaaldelijk had aangegeven.

Kleurenpsychologie in Kleurrijk Marrakesh

Ben je een fan van roze, dan wil je graag je vrouwelijkheid tonen,

Kleurrijk Marrakesh

Tijdens de trip Kleurrijk Marrakesh hebben we veel kleur gezien en mogen beleven. In de stad zelf maar zo hebben we ook aandacht aan ons zelf besteed door te kijken wat kleuren met ons persoonlijk doen. Lijkt je dat ook leuk om te doen, meegaan naar Kleurrijk Marokko? Houd het ‘kopje’ Marrakesh op mijn site in de gaten voor een volgend avontuur.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *