Shorts, hoe draag je die?

Shorts, de korte broek is niet direct een kledingstuk dat je naar je werk draagt. Maar in je vrije tijd kun je natuurlijk doen wat je wilt. Ook dan wil je er natuurlijk er op je best uitzien, ladies.

Om te beginnen: korte broeken, mini-jurkjes zijn vooral voor jonge vrouwen. Bepaal vooral zelf of je vindt dat je benen nog goed genoeg zijn om ze te dragen, maar wees wel een beetje kritisch. Goed in de spiegel gekeken? Toch besloten om shorts te dragen? Dan volgen hier tips om er nog beter uit te zien.

Klein van stuk?

 • Een ultrakort short is ideaal voor kleine vrouwen. Het doet je benen namelijk veel langer lijken en lange benen geven je meer lengte. Makkelijk toch?

korte broek-v5

 

 • Top en onderkant in één kleur of ‘ton-sur-ton’. Waarom? Iedere horizontale streep doet je korter lijken. Of dat nu letterlijk een streep is of twee totaal afwijkende kleuren boven elkaar combineren.
 • Qua echte streep ga je dus voor verticaal. Wil je meer weten over het effect van strepen, lees dan mijn blog hierover.
 • Een hakje onder je short is natuurlijk ook geen gek idee. Alles wat de hoogte ingaat, doet je langer lijken, nietwaar?

Tips voor langere benen

 • De ideale lengte van een short is voor iedereen anders. Wat langere shorts laten je benen korter lijken, terwijl je bij ieniemini shorts juist ellenlange benen krijgt.
 • Nudekleurige schoenen of enkellaarsjes. Deze tint lijkt op je huidskleur en geeft zo een verlengend effect. Met afstekend gekleurde laarsjes of hakken met enkelbandjes bereik je het tegendeel: je benen lijken korter.

korte broek-v3

 

 • Ze zijn er weer: de hoge taillebroeken. En wat zo mooi is: niet alleen verbergen ze een eventueel buikje, de verhoogde taille doet je benen langer lijken. Moet je die taillelijn natuurlijk wel laten zien. Dus kort topje erop of je topje in het short.

korte broek-v2

Curvy?

 • Met de volgende vuistregel speel je zeker op safe. De zoom van het broekje eindigt net iets over het dikste gedeelte van je been, daar waar het been smaller begint te worden. Zo komen je benen het voordeligst uit.
 • Zorg ervoor dat je shorts niet te strak noch te wijd zijn. Stretch tekent meer dan een losser zittend model.
 • Draag bijvoorbeeld een short met plooien. Ook wijd uitlopende broekjes staan kleine en curvy vrouwen vaak mooi.

korte broek-v1

 • Zitten er zakken in de korte broek? Let dan op dat ze meegaan in de naad, zoals je op bovenstaande foto ziet. Zie je zakken op je broek, grote kans dat ze meer aandacht op je heupen leggen. En dat wou je toch net niet?
 • Zijn je heupen of dijen iets te zwaar naar je zin? Neem dan een donker short en een lichtere top. Donkere kleuren leiden af, lichte kleuren trekken de aandacht.

Tips voor knokige knieën

Zijn je knieën niet meer wat ze waren of wat ze nooit zijn geweest? Dan is de korte broek niet echt jouw ding. Ga dan voor bermudalengte, net over de knie. Lekker luchtig, nog steeds, maar eleganter.

Vergeet je ondergoed niet

Een mooi silhouet creëren, betekent spelen met vormen en lijnen. Niet alleen bovenop maar ook onderop. Je ondergoed dus. Een tanga of string geeft je billen een ronder aanzien. Bovendien vermijd je daarmee de lelijke lijn die een onderbroek vaak te zien geeft.

Laat je benen glanzen!

Zorg voor mooie gladde benen. Onthaar ze en geef ze dan een mooie glans met vochtinbrenger of olie. Een bruin kleurtje doet je benen slanker lijken.

En wees kritisch. Als je benen hun beste dagen hebben gehad, houd het dan bij een lange broek!

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *