Sprankelen, glitteren en glanzen

Half 6 ’s avonds. Enkele dagen geleden is besloten dat alle horeca, cultuurinstellingen en niet-essentiële winkels om 17 uur moeten sluiten. Ik loop door donker Amsterdam en aan de overkant van de straat zie ik broekspijpen schitteren. Ik loop erheen en zie dat de dame in kwestie letterlijk een  schitterend broekpak draagt. “Ga je naar een speciale gelegenheid?” vraag ik haar, “je ziet er zo mooi uit.” “Elke dag is een feestje”, antwoordt ze, “je kunt altijd sprankelen, glitteren en glanzen.”

Dat antwoord geven mijn vriendinnen van Kleurrijk60plus en ik ook zo vaak als mensen vragen of er een speciale reden is dat wij ons opdoffen.

Hoe vier jij de feestdagen in 2021?

Wij zijn vast voorbereid op de feestdagen. Hein draagt letterlijk een schitterend overhemd van Sepehr Maghsoudi.

Dat brengt me meteen bij de vraag, hoe ga jij de feestdagen vieren? Is de horeca wel open op de feestdagen? En zo ja, kun je alleen lunchen of is dineren ook een mogelijkheid? Of gaan we dit jaar – net zoals in 2020 – thuis de feestdagen vieren? Hoe dan ook, we gaan er een feestje van maken! Ook met onze kleding gaan we sprankelen, glitteren en glanzen.

 

Ga uit je comfortzone!

We moeten ons al zo inhouden, laten we er meer van maken tijdens de feestdagen. Misschien zelfs wel meer dan andere jaren. Beslis je thuis te blijven – omdat je wilt of omdat de Coronaregels dat eisen in 2021 – ga dan eens echt uit je comfortzone. Go glam, leef je uit, trek je feestkleding uit de kast. Glitters in je jurkje, kousen, make-up of haar. Probeer dat jurkje of dat jasje, dat je anders net té vindt. Experimenteer, kijk hoe je kunt sprankelen, glitteren en glanzen! Gewoon om te kijken hoe het voelt. Bekijk jezelf met trots in de spiegel. Je mag er wezen in je feestkleding. En zo kun je vast oefenen voor de volgende keer als je weer uit dineren gaat, naar een feestje, de schouwburg.

Ook mannen kunnen glanzen

Het feestelijke overhemd is van Sepehr Maghsoudi

Glitters, glanzende stoffen, het maakt deze donkere dagen zo lekker feestelijk. Sowieso is het fijn om een beetje te schitteren en te sprankelen. En dat geldt net zo goed voor mannen. Ook zij kunnen wel  wat glans gebruiken tijdens de feestdagen of bij een andere feestelijke gelegenheid. Kijk naar dit prachtige overhemd van Sepehr Maghsoudi, net dat beetje glans dat je nodig hebt.

Doordeweeks sprankelen

De vrouw met haar schitterende broekpak zei in feite: een beetje glam door het leven gaan is niet alleen voorbehouden aan de feestdagen en andere speciale dagen. Het is sowieso leuk om aandacht aan je uiterlijk te besteden, want je voelt je er gewoon beter door. En waarom ook niet op een doordeweekse dag soms glitters en glans dragen. Het is gewoon leuk om vaker te sprankelen, glitteren en glanzen!

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *