T-shirt of blouse te lang?

Koop ik laatst een T-shirt via internet, blijkt het te lang te zijn. Terugsturen is een mogelijkheid, maar waarom zou ik? Het is een prima shirt dus dit ga ik oplossen. Hieronder twee voorbeelden.

T-shirt of blouse te lang

In onderstaande filmpjes zie je drie simpele manieren om een te lang T-shirt in te korten.

De top die ik draag komt van Oog voor Kleur en Stijl. Lees meer hierover via deze link.

Mogelijkheid 1: Doe een riempje om

Wanneer is een T-shirt of blouse te lang? Als je klein bent zoals ik (1.60 m) wil je niet dat je shirt te lang is, want dan lijk je uit verhouding. Je lijkt al gauw wat lijzig. Ben je boven de 1.65 dan kan een top vaak best wat langer zijn.

De verhoudingen zijn gemiddeld 1/3 versus 2/3; precies dezelfde verhoudingen maakt het saai.

Mogelijkheid 2: Jasje erover plus riempje

Je laat het T-shirt de lengte die het is, en je doet er een jasje in dezelfde kleur over. Het shirt piept eronder uit. Dichtgeknoopt zit het jasje het mooiste. Als toevoeging kun je weer dat riempje toevoegen, maar het kan ook best zonder. Het is maar waar je je lekker bij voelt. Een riempje betekent wel vaak sjorren om te zorgen dat je jasje goed blijft zitten.

Waarom dezelfde kleuren bij elkaar?

Waarom jasje en shirt in dezelfde kleur? Het shirt had ook groen kunnen zijn om te matchen met de groene broek. Beide mogelijkheden hebben te maken met mijn lengte. Dan kies ik ervoor optisch langer te lijken door dezelfde kleuren te combineren.

Verschillende kleuren werken als horizontale lijnen. En breedtelijnen doen je kleiner lijken, vandaar.

Ben je langer, dan kun je best een andere kleur kiezen, die niet overeenkomt met het groen of roze.

Mogelijkheid 3: T-shirt in je broek

Je kunt ook het T-shirt in je broek doen, maar omdat ik een kort bovenlijf heb, staat dat al snel gedrongen. Heb jij een lang bovenlijf, dan kun je het gerust ook zo doen.

 

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *