Onderzoek naar relatie persoonlijkheid en kledingstijl

Platform Kledingenstijladvies.info doet een onderzoek naar de relatie persoonlijkheid en kledingstijl.  Wil jij ook hieraan meedoen? Het onderzoek geldt zowel voor mannen als vrouwen in alle leeftijdsklassen. Hoe breder de respons hoe beter ze de gegevens kunnen analyseren. 

Wat is precies de insteek?

Kledingstijl en persoonlijkheid hebben een relatie, beïnvloeden elkaar. Dat vind ik al jaren en dit platform ook. Het platform wil aan de hand van de uitkomsten van het onderzoek duidelijker krijgen dat deze mening niet zo maar uit de lucht is gegrepen. Daarop aansluitend willen zij kledingstijlen omschrijven, zodat image professionals nog beter hun klanten kunnen adviseren over de relatie persoonlijkheid en kledingstijl.

Het onderzoek gaat over archetypes. Welke type mens ben jij, gebaseerd op de twaalf archetypes van Jung, universeel herkenbare stereotypen.

Uitkomst onderzoek persoonlijkheid en kledingstijl

persoonlijkheid en kledingstijl

Mensen kunnen vele facetten hebben. Foto: Lenny Moeskops

Zoals bij veel onderzoeken kan de uitkomst aangeven dat jij heel duidelijk een bepaald type bent. Net zo gemakkelijk kan je meer een mix zijn, bij de één zal die mengeling  sterker zijn dan bij de ander.

  • Bij een bepaald archetype hoort een bepaalde kledingstijl.
  • Ben jij een mengeling van diverse persoonlijkheidstypes, dan kan je kledingstijl ook elementen hebben van de verschillende types.
  • De uitkomsten van dit onderzoek kunnen kleding- en stijladvies bovendien meer verfijnen. Bijvoorbeeld: je hebt een bepaalde dominante kledingstijl die past bij de meeste omstandigheden. Misschien zijn er echter een gelegenheden dat het verstandiger is een kledingstijl van een ander deel van jouw persoonlijkheid te kiezen. Dit soort zaken kan de image professional bij het kledingadvies meenemen.

Zoals eerder gezegd, is het onderzoek bedoeld voor mannen en vrouwen. Het vaststellen van de kledingstijlen is dan ook bedoeld voor beide groepen. Geen verschil meer tussen man en vrouw.

Gebruik gegevens

Uiteraard worden jouw gegevens alleen gebruikt voor het onderzoek. Zodra het onderzoek is afgerond worden al jouw gegevens verwijderd.

Wie en wat is Kledingenstijladvies.info

Op dit platform kun je image professionals uit het hele land vinden voor kleding- en stijladvies.

Een image professional weet welke kleuren je het beste staan en laat je stralen in de kleding die het beste past bij jouw figuur. Ze helpen je met je zichtbaarheid te vergroten en het benadrukken van je persoonlijkheid. Word de beste versie van jezelf en bereik je doelen en ambities met je eigen unieke stijl in kleding en kleur!

Hoe doe je mee?

Klik op deze link en beantwoord de vragen. Je krijgt meteen uitsluitsel over het onderzoek. Wil je hiervan direct een print screen maken en daarnaast drie foto’s van kleding sturen aan carla@vakbladkleurenstijl.nl . Het gaat om de volgende kleding:

  • naar je werk
  • thuis/in je vrije tijd
  • als je uitgaat

Uitleg: hoe bekijk je de uitkomst van je onderzoek

Via de email krijg je een link naar de uitslag. Open die link in je browser, NIET in Facebook! Maak direct een print screen van die uitslag en sla die op.

Dan bekijk je pas uitgebreid de uitslag. Klik op de verschillende persoonlijkheden, want je zult vast meerdere kanten hebben. Wil je terug naar de hoofduitslag dan klik je op het kruisje bovenaan rechts van die pagina met uitleg over die specifieke persoonlijkheid. . Zo kun je heen en weer manoeuvreren.

Ben je toch de uitslag kwijt geraakt, doe het onderzoek gewoon leuk opnieuw.  De vragenlijst duurt niet zo lang

Lees ook

Wat oudere blogs maar nog steeds de moeite waard om te lezen:

Rode hanenkam in pak

Interpretatie van identiteit door fotograaf Hans Eijkelenboom

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *