Te korte rokken en jurken

Ik weet niet hoe het jullie vrouwen van een zekere leeftijd vergaat, maar ik vind het niet echt mooi om mijn knieën te tonen. In de winter is dat niet zo’n punt, want dan kun je  een dikke kous onder je te korte rokken en jurken dragen. In de zomer vind ik dat die rimpelige knieën een lastig punt. Toch wil ik kleding die op zich nog prima is, niet zo maar de deur uitdoen. Daar heb ik het volgende op gevonden.

Oplossing voor te korte rokken en jurken

  • Te korte rokken en jurken kun je opvrolijken door een extra strook eraan te zetten. Ik zou die verlenging niet verdoezelen en bijvoorbeeld een contrasterende strook toevoegen of een ruche. En je weet het: kun je het niet zelf, De Gouden Schaar heeft voor alles een oplossing!
  • Een tweede optie, die geen enkele moeite kost is een rok op de juiste lengte onder je te korte rokken en jurken dragen. Daartoe geef ik hieronder enkele voorbeelden.
  • Let wel op dat de onderliggende rok niet tekent onder het bovenliggende kledingstuk.
  • Je kunt een kleur zoeken die je terugvindt in de bovenliggende jurk of rok of je kunt een totaal andere kleur toevoegen. Weet wel dat horizontale lijnen je korter doen lijken. Dus ben je een kleintje, zorg dan dat de kleuren zoveel mogelijk doorlopen, bijvoorbeeld door schoenen in dezelfde kleur te dragen als de onderliggende rok. En heb je toch nog kousen aan, zorg dan dat die ook met de onderliggende rok meekleuren of op zijn minst met de kousen.

    te korte rokken en jurken

    De blauwe jurk links is doorschijnend en behoeft sowieso iets eronder. Rechts is een winterjurkje dat ik in de winter ook wel met dikkere kousen zo kan dragen, maar het voelt prettiger als er een plissérokje onderuit piept. Hoef je ook niet de hele dag aan de jurk te trekken. Je ziet dat ik kousen en schoenen in dezelfde kleur heb gehouden. Om nog langer te lijken had ik de onderdanen geheel in het blauw kunnen doen. 

te korte rokken en jurken

Het is helaas niet goed te zien, maar het betreft hier een lange, zwarte plissérok. Links komt het zwart terug in de bovenliggende jurk. Rechts heb ik wat extra zwart toegevoegd met riem en onderhemdje. En je ziet hier dat de zwarte schoenen (en kousen in dit geval) doorlopen.

 

Vooral als een jurk niet te strak zit, is het heel gemakkelijk er een rokje onder te doen. Zo piept de plissérok er vrolijk onderuit.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *