Verleidelijke lippen

Lippenstift, ik houd er zo van. Vooral felrode, je krijgt er zulke verleidelijke lippen van.

Bij het ouder worden, wordt het wel lastiger om nog zo verleidelijk over te komen. Rimpeltjes maken soms dat de lippenstift uitvloeit. Een donkere kleur doet ineens je lippen kleiner lijken. De lippenstift blijft niet meer zo goed zitten; dat laatste heeft trouwens niets met je leeftijd te maken :-). Kortom: je moet de verleidelijke lippen anders gaan benaderen.

Rimpeltjes in de bovenlip

Rimpeltjes, ja daar gaan we weer. Ook in de bovenlip. Als je een fan van lippenstift bent, is  dat lastig. Je wilt graag verleidelijke lippen, maar uitlopende lippenstift is dat allesbehalve! Wat te doen?

Primer en lippenpotlood

Een soort ondergrond waardoor je lippenstift beter blijft zitten.

Je begint met een ondergrond. Je kunt die kopen, een zogenaamde primer. Je kunt ook foundation of concealer op de je lippen smeren. Het gaat erom dat je lippen een droge, vaste ondergrond hebben. Vervolgens trek je een lijntje om je lippen; in de kleur van je lippenstift. (Weet je nog dat het mode was om juist een donkerder lijntje op te zetten? Connie Breukhoven werd hier groot mee!) Hiermee kun je meteen je lippen wat vergroten door het lijntje net even buiten de contouren te zetten. Je lippen worden namelijk smaller als je ouder wordt en soms wil je dat niet.

Soort lippenstift

Daarna vul je de lippenstift in. Let op dat je lippenstift koopt die niet te vet is. Want hoe vetter, hoe makkelijker de lippenstift uitvloeit. Tegelijkertijd moet je ook niet te mat gaan, want mat maakt weer oud. Tja, het is me wat, dat evenwicht te vinden. Het beste is te zoeken naar een sheer of satin lippenstift. Deze zijn glanzender en houden de lippen gehydrateerd. Een likje balsem over je lippenstift doet ook wonderen. Wil je meer weten over de verschillende soorten lippenstiften, klik hier.

Kleur lippenstift

Rode lippenstift als je grijs bent, geeft in mijn ogen zeer verleidelijke lippen. Dat licht je gezicht op.

Verder zijn lichtere kleuren beter dan donkere. Altijd dol geweest op die aubergine kleur? Weg ermee. Je lippen lijken er kleiner door. Omdat je lippen aan volume verliezen, accentueer je alleen maar dat kleine mondje.

Rode lippenstift voor verleidelijke lippen. Foto: Misja Beijers

Lippen blijven stiften

Het vervelende van verleidelijke lippen is, dat je je lippen telkens moet bijstiften. Je ziet de lippenstift aan je koffiekop hangen; tegenwoordig ook aan de mondkapjes. Is daar nu niets aan te doen? Natuurlijk wel. De cosmetica-industrie heeft overal een oplossing voor. De 24 uur lippenstift. Vroegah, moest ik daar niets van hebben. Die lippenstift bleef wel zitten maar je lippen droogden altijd zo uit. Sinds dit jaar heb ik gevonden wat ik zocht: een lippenstift die heel goed blijft zitten, nauwelijks sporen achterlaat en je lippen niet zo uitdroogt. Het is wel even wennen, want gewone lippenstift geeft altijd een vettig gevoel. Ik vind dat altijd wel lekker. Dat mis ik nu wel.

Er zijn vast meer merken, maar vanuit de sociale media was me Maybelline 24 hour stay en Les Macarons van L’Oreal aangeraden. Je moet wel heel precies werken, want die lippenstift trekt heel snel in en je ziet snel een afwijking als je het niet goed hebt opgesmeerd. Maar daarna heb je er de rest van de dag nauwelijks omkijken naar. En, is mijn ervaring: de lippenstift loopt niet in de lijntjes rond je lippen. Dus geen primer nodig. Bovendien, je kunt met deze lippenstift ook je mond ietwat vergroten, zonder lippenpotlood.

Meer make-up tips? Lees ook:

 

2 reacties op “Verleidelijke lippen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *