Mondkapje en uitstraling

Vanaf 1 december 2020 is het mondkapje verplicht. En zo het er nu naar uitziet, blijft die gezichtsbedekking nog wel even. Het mondmasker bedekt een groot deel van je gezicht; de transparante versie is nu verboden, helaas. Zo worden mondkapje en uitstraling nog belangrijker. En daar komen kleuren en patronen om de hoek kijken. En vergeet ook zeker niet je ogen goed te gebruiken.

Wat wil je uitstralen?

Als je een zakelijke afspraak hebt, dan moet je nog meer nadenken over wat je wilt uitstralen dan als je privé de deur uitgaat. En dan nog, ook privé wil je er toch benaderbaar uitzien? Voor zover dat gaat met een gezichtsbedekkend masker.

Vermijd zwart !

Als ik zo eens rondkijk, zie ik veel mensen met een zwart masker. Lekker makkelijk, maar behalve dat het afstandelijk overkomt, staat het veel mensen gewoonweg niet. Ik heb foto’s in de trein gemaakt. Een blonde man en een donkere vrouw met donker haar. Kijk eens naar de verschillen in uitstraling. Bij de man zit het masker erop geplakt en neemt het zijn gezicht over. Bij de vrouw vermengt het met haar huidskleur en ze oogt zo veel meer benaderbaar.

mondkapje en uitstraling

Een zwarte mondkap past beter bij iemand met een getinte huid. Ben je blank dan is zo’n zwarte lap heel erg “in your face”.

Kleuren mondkapje en uitstraling

Ben je blank, heb je een lichte haarkleur, neem dan niet een donkere unikleur. Zo’n masker komt erg op je af. Dus kijk goed naar je huidskleur. Bekijk welke kleuren je goed staan. Iemand een getinte huid kan vaker meer kleur verdragen dan iemand met een lichte huid. Doorloop de kleding in je kledingkast en zie welke kleuren je voorkeuren hebben. En weet je het niet, dan kun je altijd via een kleurenanalyse erachter komen welke kleuren je wel goed staan. In deze tijden is dat extra belangrijk omdat zo’n masker zo’n enorm deel van je gezicht bedekt. Dus dat beetje huid wat je nog laat zien, moet dan wel stralen. Inclusief je ogen. Want de juist kleuren hebben ook een enorm effect op je ogen. En je haar.

Patronen mondkapje en uitstraling

Vind je het leuk om een patroontje in je mondkapje te hebben, let ook hier goed op de combinatie mondkapje en uitstraling.

  • Heb je een fijn gezicht, heb je een klein gezicht? Neem dan een klein patroon. Anders lijkt het net of het dessin je gezicht overneemt. Dan zie je vooral het dessin en niet jou!
mondkapje en uitstraling

Zwart gecombineerd met wit oogt al een stuk vriendelijker dan helemaal zwart. Een niet zo groot gezicht, fijne trekken vraagt om een mondkapje met niet al te grote patronen. Lees in de tekst waarom!

  • Veel contrast in de kleuren van je mondkapje komen heftiger over dan zachte kleuren of kleuren die min of meer in elkaar overvloeien.
  • Kijk ook welke dessins jou het beste staan. Meestal staat mensen met krullend haar patronen met ronde vormen. Kijk vooral waar je je lekker bij voelt.
  • Probeer de print van het mondkapje te laten harmoniëren met je kleding. Dat geeft een rustiger beeld. Bovendien staat het meestal ook wel zo leuk!
  • Let ook op dat het mondmasker niet te dik is. Je moet verstaanbaar blijven. Zeker als je een zakelijke bijeenkomst hebt of een andere ontmoeting waarbij veel gepraat moet worden, wil je toch graag wel elkaar kunnen horen.

In de winter kun je misschien een dikkere stof gebruiken dan in de zomer. Het is soms best lekker om bij koud weer je gezicht zo te dragen, maar houd in de gaten dat je goed te horen blijft!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *