Wil jij een beugelloze beha?

Sommige vrouwen vinden een beugelbeha onprettig, om -tig redenen. Ik stuit op een artikel over beugelloze beha’s in het Parool van enkele jaren geleden. Hieronder een deel van dit artikel en daaronder andere suggesties voor beugelloze beha’s.

De “bralette” van  Soft Revolt ziet er net iets anders uit dan je traditionele beha. Klein en rekbaar, maar met meer flexibiliteit dan je in eerste instantie zou denken!

Soft Revolt heeft twee type beha’s. De linkerbeha; de middelste en rechtse zijn hetzelfde model. Zo kun je zien hoe de beha bij verschillende soorten vrouwen staat.

Alleen online

De beha’s zijn voor vrouwen met kleine en vollere borsten, maar de nadruk ligt op de laatste. De beha’s worden alleen online verkocht. Beantwoord op de site drie vragen en je krijgt te zien welke maat bij je past. Dat gaat zo:

  1. Meet met een meetlint de omvang van je borstkas.
  2. Hoe draag jij je beha het liefst? Los, midden of strak?
  3. Welke cupmaat draag jij normaal?

Soft Revolt heeft een eigen matensysteem ontwikkeld, waarmee ze veertig maten hebben teruggebracht naar tien. Dat kan omdat de cups heel flexibel zijn. Mocht het toch niet kloppen dan kun je de beha retourneren. De verzendkosten zijn voor eigen rekening.

Uitpuilend of gapend

Je kunt de stof helemaal uitrekken, het gaat niet kapot. Dat betekent ook dat je er meerdere cupmaten in kunt opvangen. Ook handig als je ene borst net wat groter is dan de ander. En dat laatste ondervinden vrouwen best vaak. Dan heb je aan de ene cup ruimte over en aan de andere cup puilt je borst eruit. Met deze beha gebeurt je dat niet meer.

Veel vrouwen blijken zich te schamen voor de letter van hun cupmaat. Ze willen vaak geen grote cup, want dat betekent grote borsten en dat vinden ze vaak ongemakkelijk. Daarom zijn de cupmaten bij Soft Revolt vervangen door nummers. Maat 1 is bijvoorbeeld 70D. Een fijn psychologisch truukje, dat heel goed werkt.

beugelloze beha

Focus op vollere cupmaten

De beslissing om te focussen op vollere cupmaten, van 65C tot 100G, is omdat er voor kleinere maten al volop aanbod is. Voor een volle cup is er in de lingeriezaken vaak alleen de sportbeha of de beugelbeha, die vaak oncomfortabel is of niet genoeg steun biedt. En hoe groter de maat, hoe minder leuk de BH eruitziet. Wat vind ik er zelf van als ik rondneus op de site? Niet heel opwindend om te zien qua vormgeving, maar best leuk genoeg. Ik zou er zomaar één kunnen bestellen.  Ze hebben in ieder geval genoeg kleuren.

Vermindering CO2-vootafdruk

Waar beugelbeha’s uit 50 onder­delen bestaan, rollen de gebreide beha’s in één stuk uit de machine. Dat voorkomt textielverspilling en verkleint de CO²-­voetafdruk. Dat is fijn meegenomen.

Nog meer beugelloze beha’s?

Er bestaan natuurlijk meer merken met beugelloze beha’s.

Deze site verzamelt drie merken die je kunt bekijken. En natuurlijk kun je de afzonderlijke merken ook op hun eigen site doorakkeren. Al deze merken zijn gespecialiseerd in beugelloze beha’s.

  • Naturana heeft ook prints, is iets speelser, soms frivoler.
  • Royal Lounge heeft vooral gladde bh’s en effen kleuren, geen prints
  • Het derde merk Megami heeft geen aparte website.

Het is altijd ook mogelijk naar de lingeriezaak gaan en je daar laten adviseren. En weet, Soft Revolt beugelloze beha ga je daar niet vinden; die is alleen verkrijgbaar online.

Foto’s van Soft Revolt

lees ook

BH moet goed passen

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *