Overhemd in je broek?

Draag je je overhemd in je broek of hangt-ie eroverheen? Dat hangt van het soort overhemd, de situatie en je postuur af. Laten we kijken hoe dat werkt. Kijk onderaan voor de andere verhalen over overhemden.

Soort overhemd

Een overhemd met een rechte onderkant is bedoeld om OVER je broek te dragen. Denk aan vakantieoverhemden met korte mouwen. Die zien er vaak zo uit.

Heeft een overhemd ‘flappen’, dan stop je het overhemd IN je broek.

Overhemd in je broek
Bij een informele gelegenheid kun je een overhemd mét flappen (rechts) ook over je broek dragen.

Situatie

Hoewel het niet echt bij dit soort shirts hoort, kun je een overhemd met flappen best over je broek dragen. Doe het dan wel bij een informele gelegenheid. Zit je in een strak geklede, zakelijke omgeving dan is een overhemd uit je broek niet passend.

Korte of lange benen?

Volg nooit blindelings de mode. Ik zie te vaak dat een man een overhemd (of T-shirt) over zijn broek draagt, terwijl hij korte benen heeft. Als het overhemd dan ook nog eens een sterk contrasterende kleur heeft, dan lijken je benen in dat geval nóg korter.

Kijk daarom kritisch in de spiegel. Heb je korte of lange benen? Of zijn je benen gewoonweg in proportie met je lichaam? In de laatste twee gevallen kun je gerust je overhemd OVER je broek dragen. Benen aan de korte kant? Dan zou ik het niet doen. Je lijf lijkt extra lang en je benen extra kort. Dat geeft rare verhoudingen.

Hoe draag je je overhemd in je broek?

Het is nog een heel gedoe om je overhemd goed in je broek te krijgen!

Overhemd in je broek
  • Hij mag er niet opgepropt in je broek zitten. En hij mag ook niet te veel overbloezen.
  • Denk dus niet: iets te wijd, dus dan stop ik hem in mijn onderbroek, dan zit het shirt beter. NEEE. Het ziet er suf uit en de kans dat je onderbroek over je broekrand uitkomt, is groot. Maar als je voor de look ‘onderbroek over de broek’ gaat, moet je het vooral zo doen. Het is tenslotte een tijdje in de mode geweest (zo rond 2010) en misschien heb je niet gemerkt dat die mode over is?
  • Het model moet niet te wijd zijn. Slim fit is het beste, maar als je daar het figuur niet voor hebt, ga dan voor licht getailleerd. En heb je al een ferme buik, dan moet je vooral op openstaande knoopjes letten. Je hemd zal in ieder geval niet te wijd ogen (bij de juiste maat)
  • Draag je een onderhemd? Die kun je dus wel in je onderbroek stoppen. Overigens, een onderhemd mag nooit door een wit hemd heen schijnen. En trek geen T-shirt onder een licht hemd aan, dat schijnt nog een grotere zonde te zijn.

Tot slot:

  • Trek EERST je overhemd aan. Je trekt dus je broek over je overhemd.

LEES OOK

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *