Blouses voor vrouwen


Blouses zijn heerlijke tops om te dragen, vooral als je niet meer het perfecte figuur hebt. De laatste keer dat je in de spiegel keek toen het wel zo was, was je waarschijnlijk zestien. En toen had je ook van alles te zeuren. Nu zijn we ouder en wijzer en weten we beter hoe we onze pluspunten kunnen accentueren en onze minpunten kunnen verdoezelen.

Katoenen (overhemd)blouse

Draag bij voorkeur blouses van katoen; een geweven stof is wat steviger en meer verhullend. Let wel op de volgende punten:

  • Veel blouses hebben stretch, zoals bijna alle kleding tegenwoordig. Heel fijn, het zit lekker. Keerzijde is dat je soms denkt dat je de blouse nog kunt dichtknopen, terwijl je vergeet te kijken naar de sluiting bij de boezem en de tekening achterop je rug. Vooral als je wat dikker bent dan kun je vetrollen op je rug krijgen. Hetzelfde geldt ook als je ouder wordt. Niet zozeer omdat je dan dikker bent, maar omdat je lijf meer in elkaar klinkt, zogezegd. Dan komen de ‘’rollen’’ wat duidelijker uit. Ga dus in een paskamer staan waar je ook de achterkant kunt bekijken of vraag een eerlijke verkoopster om haar mening.
  • Ga ook eens zitten met zo’n katoenen blouse, want in deze positie heb je meer kans op ‘overbloezen’ dan als je staat. Kijk wat je aanvaardbaar vindt.
  • Experimenteer met een maatje groter, zodat de blouse net ruim genoeg om je lijf zit. Bij de boezem wil het nog wel eens wijken. En vergeet dus niet naar de rugpartij te kijken. Vind je dat de schouders dan niet meer passen, laat dan je de bloes vermaken bij de Gouden Schaar.
  • Ook kun je een aangesloten T-shirt onder je blouse dragen. Dat trekt ook de boel strakker en dan hoef je je minder zorgen te maken over je “rollen”. Voordeel in de winter is dat het wat extra warmte geeft.
  • Een overhemdblouse is voor veel gelegenheden geschikt. Sportief, gekleed, het is maar net hoe je de blouse stylt.

Enkele stylingtips voor overhemdblouses

  • Kleine borsten? Zakjes op borsthoogte geven meer volume aan je figuur. Je begrijpt, andersom kun je die zakjes beter vermijden.
  • Heb je maat 40 of meer, kijk dan ook of je blouse en coupenaad voor je borsten heeft. Anders loop je in een vormeloze tent en dat wil je niet, toch?
  • Een ronde zoomlijn laat je benen langer lijken. Heb je weinig heupen, dan laat je je overhemdblouse een stukje onder je trui uitkomen. Zo lijken je heupen ronder.
  • Ben je tenger of heb je niet veel rondingen, dan kun jij zeker een riem over je overhemdblouse dragen.

Nonchalance met linnen blouses

Ook een geweldige optie, linnen blouses. Daarin zit – voor zover ik weet – geen stretch en dus kan die bloes nooit te strak zitten. Vooropgesteld dat je de juiste maat neemt, natuurlijk. Bij warm weer zit het bovendien extra lekker. Dat linnen kreukt, neem je op de koop toe. Wel strijken als je hem uit de was haalt, maar daarna is enige nonchalance wel gewenst!

Draag blouse over rok heen

Draag een (dus niet té strakke) getailleerde blouse over een rok heen. Dit is vooral geschikt als je een wat korter bovenlijf hebt. Het verlengt je bovenlijf en zo lijk je slanker. Dat kan met een wijde dan wel een strakke rok. Bij een wijde rok gaat de aandacht wat meer naar de rok en leidt dus de aandacht af van je buik.

Of draag een top die wijder uitloopt onder je boezem vandaan. Dat zal gauw tricot zijn, maar let op, koop niet te dunne tricot, want dat tekent enorm. Een dikkere tricot die soepel valt is hier de beste oplossing.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *