17. Lopen tegen borstkanker

Zondag 19 maart 2023 staan 16.500 mensen op om tegen borstkanker te lopen. Je kunt rennen of gewoon lopen. Ik doe mee met mijn Franse familie.

’s Morgens vertrekken Lysian en Peggy om 10 km te rennen. Ik vertrek later met de kinderen naar het centrum van Nantes om ze daar te ontmoeten.

Op het station in Chapelle-sur-Erdre begint het al neonroze te kleuren. Op weg naar de loop tegen borstkanker.

Deze rit wordt vooraf gegaan door een “réchauffement”, heen en weer gezwaai met armen en benen onder luide aanvoering vanaf het grote podium. Ik warm er zowaar van op.

Nog een rondje

Lysian gaat nog een keer rennen met dochter en zoon, 5 km deze keer. Stoer hoor, voor een 11-jarig meisje om zo’n afstand te rennen; voor haar grote broer is het een peulenschil. Peggy en ik lopen op ons gemak de 5 km, met alle anderen gestoken in een neonroze T-shirt.

Deze dag heeft de organisatie 151.000 euro opgehaald. Niet slecht!

Eén op de zeven vrouwen

Eén op de zeven vrouwen in Nederland krijgt borstkanker. Ik neem aan dat het in Frankrijk niet anders is. Dus ik heb graag meegedaan om geld te verzamelen om borstkanker verder terug te dringen. Bovendien is het leuk om dit soort evenementen ook in Frankrijk mee te maken.

Om te bewijzen dat ik zeker heb meegedaan, zie linkerfoto!

Hoe langer ik hier ben, hoe meer ik merk dat overal min of meer dezelfde problemen en ontwikkelingen spelen. Alleen op het gebied van de pensioengerechtigde leeftijd is hier nog een strijd te gaan. Ik ga het vanzelf merken aan het treinverkeer. Ben ik in 20 minuten op mijn plaats van bestemming of wordt het weer 50 minuten?

 

P.S. Van mijn Franse familie neem ik zeker ook foto’s; ze zien ze liever niet gepubliceerd op internet.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *