35. Kaas, kaas, kaas

Uitzonderlijk veel kaas wordt in dit huishouden gegeten. Vrijwel elke maaltijd gaat er kaas in het eten. 

Per kilo tegelijk

In de maaltijd, op de maaltijd, soms wordt er nog extra uit de zak gesnoept. Niet alleen in de maaltijd, tijdens het eten gaat er vaak nog eens geraspte kaas overheen. De geraspte kaas wordt hier dan ook in zakken van 750 g tot 1 kilo gekocht. Bij ons is 200 gram al veel! Meestal Emmenthaler of Gruyere. Het kan zijn dat hier nog meer kaas wordt gegeten omdat Lysian vegetarisch is. De rest van het gezelschap eet trouwens wel vlees en vis, maar alles met mate.

Is het geminderd?

Sinds ik daar een opmerking over heb gemaakt, lijkt het haast wel of ze iets minder kaas in de maaltijd doen. Of ben ik het zo gewend, dat ik het niet eens meer merk?

Bovenste foto laat een meter of 8 tot 10 kaas zien in de gewone koeling, dan de speciale aanbiedingen van de week en bij de onderste foto nog een plek van ca. 3,5 m waar je je kaas kunt laten afwegen.

Niet dat het me uitmaakt, ik ben een groot kaasliefhebber. Dat treft, want als je in de Franse supermarkt rondloopt, weet je niet wat je ziet aan kaasaanbod! In de plaatselijke kleinere supermarkt is het aanbod nog beperkt (alles is relatief), zie hierboven op de foto. Ga je naar een grotere supermarkt, dan verdubbelen de hoeveelheden.

Kaasplankje

En het Franse kaasplankje? Doe ik me daar te goed aan? Reken maar. Vrijwel elke avond neem ik een paar stukjes van diverse kazen. Als ik straks naar huis ga, neem ik op de terugweg voor thuis heerlijk wat kazen mee!

Kaasfondue als afscheid

Volgende week woensdag is mijn laatste avond hier bij de familie. Om vooral niet te vergeten dat ik in een super kaasland vertoef, is mij een kaasfondue met Raclette beloofd 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *