Accessoires: Houd jij van gouden sieraden?

Heb je er wel eens over nagedacht welk soort goud bij jou past? Is het je wel eens opgevallen dat je bepaalde gouden sieraden mooi bij iemand vindt staan en als jij die dan past, dat het hem net niet is?

Welk soort goud past bij jou?

De soort gouden sieraden die bij jou passen, hebben namelijk te maken met je kleurtype; vooral je huidskleur in dit geval. En mannen die van goud houden, deze regels gelden natuurlijk voor jou!

Als je al eens een kleurenanalyse hebt gedaan, word je meestal ook verteld of je zilver dan wel beter goud kunt dragen. Heb je dan ook gehoord welke kleur goud bij jou past? Vaak komt dit niet aan de orde. Vandaar dit artikel.

Koel versus warm

Als jij koele kleuren (blauw, zeegroen, paars, roze) draagt dan passen zilver, platina, roségoud en witgoud jou het beste.

Ben jij het type dat vooral warme kleuren (rood, oranje, okergeel, legergroen, goudbruin) draagt, dan hebben we geelgoud en roodgoud in de aanbieding.

Kortom, de twee linkse gouden sieraden passen meer bij de koele kleurtypes, de twee rechtse kunnen beter naar de mensen die warme kleuren dragen.

Helder of gedempt?

En let op of je vooral heldere of gedempte kleuren draagt. Bij heldere kleuren staat glans mooi, bij gedempte kleuren kun je beter gaan voor geborsteld, mat goud. Dat geldt trouwens ook voor je andere sieraden. Stel je houdt van kralen, en gedempte kleuren staan jou het beste. Dan zul  je meer getrokken worden naar matte houten kralen dan glanzende, glazen kralen, waar de mensen van heldere kleuren vooral op vallen. Wil je meer weten over de kleurentheorie om beter te begrijpen wat hier staat? Lees dan dit.

Antieke sieraden

Sieraden zijn uiteraard ook onderhevig aan mode. Ook de favoriete goudsoort verandert met de tijd mee. Dus als je van antieke sieraden houdt, let dan op het volgende:

Oude gouden sieraden hebben meestal een roodgouden glans, een zachte tint die vroeger in de mode was. Gouden sieraden uit de art-deco-periode daarentegen zijn meestal gemaakt van witgoud en zilver.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *