Modieuze mondkapjes zijn nu hot!

In april 2020, net twee maanden geleden, stimuleerde ik jullie al om modieuze mondkapjes te dragen. Toen was een mondkapje optioneel, nu zijn we per 1 juni a.s. verplicht onze mond te bedekken als we met het OV reizen.

Modieuze mondkapjes vliegen om je oren

Als zoiets verplicht wordt gesteld, dan ontstaat er van alles. De modieuze mondkapjes zijn hot. In allerlei leuke kleuren en dessins vliegen ze je nu om de oren. Via internet, in de modewinkels. Ik heb er drie besteld, uiteraard in verschillende kleuren en dessins. Je doet het goed of je doet het niet, denk ik dan maar.

Omg, daar komt het virus aan, gauw even anders stylen om dat af te schrikken.

Mondkapje met bril

Een beetje leuk stylen om van het dragen van zo’n mondkap een pleziertje te maken. Ga lekker los, dan is het nog enigszins aangenaam om naar te kijken, toch?

Als brildrager is het niet altijd een lolletje, heb ik gemerkt, reeds ‘bang” gemaakt door een geïnterviewde op de radio. En ja hoor, hij heeft gelijk. Je zet zo’n ding op en je bril beslaat meteen. Nu ben ik er achter gekomen dat als je dat bovenste deel goed onder je bril schuift, het wel meevalt. Ook een tip gekregen je brillenglazen met wat afwasmiddel te bewerken. Geen idee of het werkt. En zo niet, dan moet ik maar een beetje door de “mist” voor me uitstaren als ik straks in de trein zit. Tja, het leven is niet altijd een lolletje, maar ja beter dat dan ziek, toch? (voor zover het helpt dan, want daar zijn de geleerden het niet echt over eens). Intussen al een keer in de trein gezeten op een hete dag in juni. Zo’n mondkapje is dan enorm warm, ook in katoenen uitvoering; gelukkig duurt de rit Amsterdam-Zaandam maar 12 minuten.

Modieuze mondkapjes zelf maken

Maar goed, heb je zin om zelf een modieus mondkapje te maken? Het schijnt heel goed met een BH te gaan. Kijk maar naar dit filmpje.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *