Accessoires: Welk sieraden passen bij jou?

Houd jij ook zo van sieraden, maar weet je niet altijd goed wat bij je past? Is het te groot, te klein? Is het teveel of juist te weinig? Ook hierin verandert de mode.

Lichaamsschaal

Om te beginnen: Let op je lichaamsschaal. Dat wil zeggen: ben je lang, gemiddeld, klein? Wat is je gewicht: Ben je gevuld, gemiddeld of juist mager? En verder: Ben je stevig of juist tenger gebouwd; dat heeft met je botstructuur te maken.

We beginnen met je lengte.

Welke sieraden passen bij vrouwen van verschillende lengtes?

Welke sieraden passen bij vrouwen van verschillende lengtes?

Verschillende halskettingen, afhankelijk van jouw lengte.

Kort – (korter dan 161 cm) Wil je langer lijken? Ga voor langere halssieraden. Een ketting in een V-vorm die onder je borsten eindigt, verlengt je optisch ook langer.  Beter meerdere smalle armbanden dan één brede armband. Oorbellen dragen is ook een goed idee als je klein bent. Ze trekken de aandacht naar boven en laten jou langer lijken.

Gemiddeld – (162 -170 cm) Jij kunt eigenlijk elke lengte halssieraden dragen. Heb je grote borsten, let wel op dat je kettingen vermijdt, die op je borsten eindigen. Dan trek je namelijk heel erg de aandacht naar dat onderdeel van je lijf. Tenzij je dat niet erg vindt, natuurlijk.

In jouw geval zijn brede armbanden een goede keuze. Ze brengen je postuur meer in proportie dan erg smalle. En met oorbellen kun jij alle kanten uit.

Lang – Je bent langer dan 170 cm. Jij hebt zoveel keuze: je kunt alle lengtes halssieraden dragen, maar een korte ketting is wel het allermooiste. Met zo’n ketting precies rond je hals, onderbreek je de lengte van je hals en oog je wat kleiner. Let daarbij wel op dat je hals hiervoor lang genoeg is. Heb je een korte hals, ga dan toch voor een wat langere ketting.

Let op dat je niet te iele sieraden draagt, die verdwijnen in je lengte. Lange oorbellen staan je prachtig, kleine oorknopjes zou ik dus vermijden. Voor de romige, lange vrouw raad ik meerdere smalle armbanden of twee iets bredere armbanden aan. Kijk wat je zelf mooi vindt staan.

Welk sieraden passen bij een stevig gebouwde of tengere vrouw?

Hoe kleiner de kledingdetails – in dit geval de sieraden – hoe groter je lichaam zal lijken. En omgekeerd natuurlijk.  In onderstaand voorbeeld is het middelste rondje in beide cirkels even groot!

Welke sieraden passen bij jou?

Welke sieraden passen bij jouw lichaamsschaal?

Dus als je een stevige bouw hebt of je bent een romige vrouw, dan draag dan geen te kleine, te delicate sieraden te kopen. Die verdwijnen bij jou. Als je het niet zeker weet, experimenteer dan met verschillende groottes. Je ziet dan vanzelf wanneer de verhoudingen gaan kloppen.

Accessoires of het nu sieraden of tassen zijn, let op de schaalverhouding. Hier kun je zien dat de grootte van je accessoires je lichaam groter, gemiddeld of in verhouding doet lijken. Dezelfde vrouw links oogt veel groter dan degene in het midden of rechts.

Andersom is het verstandig geen enorme sieraden te dragen als je tenger of mager bent. Tja, want dan, je raadt het al: je zult nog magerder of tengerder lijken. En wil je dat?

Welke sieraden passen bij je als je bent aangekomen of afgevallen?

Als je veel in gewicht bent toegenomen of juist bent afgevallen, kijk dan of je huidige sieraden nog bij je passen. Dat leuke, kleine kettinkje kan zogezegd  ineens in je verdwijnen, als je bent aangekomen. En die grote oorbellen nemen je over als je erg bent afgevallen.

Welke halskettingen passen bij je gezichtsvorm

Ovaal – Een ovaal gezicht kan eigenlijk alles hebben. Een korte ketting staat net zo goed als een streng parels of een ketting die in een V-vorm valt.

Rond – Kies lange kettingen zo tussen de 70 en 80 cm. Zo lijkt je gezicht langer. Let wel weer op je je lengte. Kleine vrouwen kunnen beter iets kortere kettingen dragen.

Rechthoek – Je hebt een lang, hoekig gezicht. Je wilt dus je gezicht korter laten lijken. Als je hals lang genoeg is, staat een hoge choker je geweldig. Ga naders voor een ketting die in een U-vorm valt. Neem een lengte tussen de 40 en 45 cm. Experimenteer om te kijken welke het beste bij jouw lichaamslengte past.

Vierkant – Kettingen die in een U- of V-vorm vallen staan het mooist. Denk aan een lengte van tussen de 40 en 45 cm (afhankelijk van je lichaamslengte).

Hartvorm en Diamant – een korte ketting om je hals verzacht de scherpe hoek van de kin. Vrouwen met een diamantvormig gezicht hebben vaak een korte hals. Zij kunnen dan het beste een korte ketting (ook wel choker genoemd) kiezen die op het sleutelbeen of iets lager valt.

Triangel of driehoekig – Jou flatteert een iets langere ketting in een U-vorm

Wat is teveel?

Vroeger deed je meestal een ketting en een ring of zoiets. In ieder geval hielden de meesten het simpel. Tegenwoordig kun je een hoop meer omhangen. Waarom maar één ring? Waarom maar één halsketting?

Wil je meer of minder sieraden dragen. Op de bovenste foto draagt het model slechts één ring en een soort kousje om de pols. Het model eronder pakt veel meer uit met meerdere ringen en armbanden. Wat past bij jou?

Het hangt natuurlijk af van je kledingstijl en je persoonlijkheid of je het heel eenvoudig houdt of juist meer over de top. Soms is het inderdaad genoeg om een statement te maken met één sieraad, maar soms is het ook heel leuk om juist veel om je heen te hangen.

Twee foto’s AM aan elkaar geplakt, met veel en weinig sieraden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *