Eén basisoutfit, verschillende looks – voor mannen

Ook als man kun je met een basisoutfit verschillende ‘looks’ creëren. Kwestie van goed bedenken wat je in je kledingkast  hebt hangen en daarop verder borduren als je aan het winkelen bent. Of neem een bepaalde broek of jasje mee en kijk wat je daarbij kunt combineren. Helemaal onderaan staan de merken vermeld.

Steeds meer durven

Ik geef toe, mijn partner en ik houden allebei van winkelen en experimenteren.  Als we een winkel binnenstappen, zie ik al snel wat bij hem zou kunnen passen. Vervolgens bedenken we of die nieuwe kleding ook kan samengaan met de kleding die hij al heeft. Vaak vindt hij mijn keuze net iets te gewaagd, maar eenmaal aangetrokken ziet hij meestal dat het toch werkt. En het leuke is, dat hij steeds meer durft. Soms vind ik het zelfs in eerste instantie te heftig…Nou dan is er wel wat gebeurd de laatste jaren, haha.

Basisoutfit met verschillende 'looks'

Bordeauxrode basisoutfit met blauwe accessoires: riem, schoenen en broche. Zo zie je hoe mooi die twee kleuren samengaan.

Accessoires bij je basisoutfit

Aangezien zijn garderobe zo langzamerhand begint uit te dijen, vinden we bij thuiskomst vaak nog meer combinaties dan we hadden voorzien. Altijd leuk natuurlijk. De hier getoonde voorbeelden van hoe je met een bepaalde basis kunt variëren – ik zeg het vaker – hoeven niet per se jouw smaak te zijn. Het gaat erom dat je geïnspireerd raakt.  Dat je kijkt hoe je dingen kunt combineren. Dat je ziet dat ook bij mannen accessoires nét dat beetje extra geven.

Basisoutfit met verschillende 'looks'

Dit was zijn allereerste Panama, gekocht in Frankrijk. In de volgende foto zie je de hoed van dichtbij. Sindsdien is hij groot fan van hoofddeksels. Niet in de laatste plaats omdat het zijn kale hoofd koel dan wel warm houdt, afhankelijk van het seizoen. Zelf vind ik deze schoenen op het randje, in het totaal gaat het echter prachtig samen.

Leer welke kleding jou het beste bevalt

Als je wat vaker winkelt, in fysieke winkels of digitaal, dan leer je op den duur ook beter inzien welke soort (merk)kleding jou het vaakst bevalt. Dan kun je een volgende keer gerichter op zoek gaan. En het gemakkelijkste is om uit te gaan van een basisoutfit en daarop verder te zoeken. Zo creëer je een evenwichtige garderobe. Heb je hulp nodig? Wil je uit je comfortzone stappen? Bel mij voor een afspraak 0640597086.

Basisoutfit met verschillende 'looks'

Deze bordeaux basisoutfit is nu gecombineerd met een colbert met een bordeaux-roze ruitje en rustig ogende bruine accessoires. Dit colbert is een gedurfde kleur voor een man die vooral veel blauw – zoals vele mannen – in zijn kledingkast heeft hangen. Ik stapte erop af, hij trok het meteen aan.

 

Eén basisoutfit, verschillende ‘looks’

Foto 1:

Bordeauxrode basisoutfit: Scotch en Soda

Blauw-witte jasje : A fish named Fred

Broche: Michael Barnaart  Deze winkel en House of Hats liggen in dezelfde straat in Den Haag.

Hoed: Mayser. Dit merk is te koop bij Cosi van Tutti in Haarlem en House of Hats in Den Haag. Beide winkels hebben een keur aan mannenhoeden en petten.

Foto 2:

Jasje: Jackett and Sons

Foto 3:

Jasje: Van Gils

Riemen en schoenen in alle foto’s: Floris van Bommel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *