Accessoires en ondergoed opbergen

Heb je je kleding een beetje op orde in je kledingkast? Dan is nu de beurt aan accessoires en ondergoed. Ook daar zijn allerlei systemen voor om te boel te ordenen en beter overzicht te krijgen. En ook niet verkeerd: zo ga je zorgvuldiger met je spullen om. 

Das nooit geknoopt de kast in

Sommige mannen zijn heel praktisch met hun das. Lekker de das met knoop en al in de kast hangen. Niet doen. Je molt je das. Rol je dassen mooi op en doe ze in een doos met een doorzichtige deksel. Of in een soort mandje met vakjes op een plank in de kast. Ikea natuurlijk.

komplement-opberger-met-vakken__58171_PE163822_S4

Ben je een verzamelaar? Sorteer dan op kleur en patroon. Zo zie je meteen wat je nodig hebt. Of schaf een dassenhouder aan. Zelfde geldt eigenlijk voor riemen of bretels. In zo’n doos of lekker hangen in de kast. Ikea heeft een enorm assortiment van allerhande opbergsystemen. Laat je inspireren.

Ondergoed, sokken en kousen

Bij bepaalde systemen kun je dozen – bij voldoende ruimte – eindeloos stapelen. Daarin gaan BH-s, slips, kousen en sokken. Op soort en kleur natuurlijk.

BH’s kunnen pletten als de doos niet genoeg ruimte bevat. En da’s niet goed voor je BH. Alternatief: BH ophangen

Zwart en donkerblauw

Voor mannen die vooral van zwarte en donkerblauwe sokken houden en  ’s morgens vroeg de twee kleuren niet goed kunnen onderscheiden: doe ze in verschillende dozen. Loop je nooit meer voor schut met  nooit meer met een zwarte en een donkerblauwe sok onder je broek.

Transparante dozen of etiketten plakken

Je kunt voor transparante dozen kiezen, dan zie je snel welke kleur je moet hebben. Ook kun je etiketten op de dozen plakken. Vooral met die zwarte en donkerblauwe sokken een aanrader. Mocht je het kleurverschil toch niet vertrouwen, het etiket is je bewijs. Moet je wel consequent opruimen natuurlijk.

Heb je geen plaats voor al deze dozen? Of heb je niet zoveel spullen? Draadmanden die je kunt hangen aan je planken zijn ook handig.

Sjaals

Ikea heeft van die handige gatenkaas hangers. Kun je in ieder gat een sjaal hangen. Mooi op kleur natuurlijk, want dan vind je alles het snelst.

sjaalopberger

Sieraden, ook voor mannen

Ben je dol op manchetknopen? Ben je een man die ook van ringen en kettingen houdt?

Vrouwen hebben vaak  eindeloos veel spullen, dus voor hen zijn aparte dozen voor verschillende soorten sieraden sterk aan te raden. Een man kan wellicht volstaan met één doos met wat aparte vakjes en laatjes, waarin hij op soort kan sorteren.

manchetknopen

Heb je als vrouw veel kettingen en vooral lange die veel ruimte innemen? Daarvoor zijn ook speciale hangers. Kijk uit dat de kettingen niet met elkaar in de knoop raken. Je kunt ook aan de muur of aan de binnenkant van je kledingkast haakjes ophangen. Staat nog leuk ook.

Tassen te over

Handtassen kun je in dozen zonder deksel op een plank in de kast zetten. Let op dat lakleer of kunststof elkaar niet aanraken. Die kunnen namelijk op den duur aan elkaar gaan plakken. Dus doe er bijvoorbeeld stukken karton tussen. Ook kun je tassen hangen, zoals op onderstaand plaatje te zien is.

tassen ophangen

Tja, en dan de schoenen

Je kunt ze op overgebleven planken zetten, je kunt er zelfs een aparte kast voor aanschaffen. De Billy van Ikea is een goedkope oplossing. Of je sluit de Billy af met een deur of bergt ze in stofvrij op in dozen. En dan maar stapelen. Zet er wel op wat erin zitten en sorteer ook op kleur en soort. Vooral als je veel hebt, is dat echt belangrijk. Want al die dozen doorwerken is véél werk!

Verder is er van alles mogelijk om laarzen op te bergen.

Bedenk ook waar je je schoenen aantrekt. Als je zo iemand bent die ze bij de voordeur of in de bijkeuken laat staan, ga dan na of je dan je schoenen niet beter daar kunt neerzetten, hangen enzovoorts.

Het hangt van de ruimte af

Alles hangt of staat met de hoeveelheid ruimte die je hebt. Aan de ene kant bespaar je ruimte door dingen efficiënt op te bergen. Aan de andere kant creëer je soms meer ruimte omdat je weer dozen en rekken aanschaft. Maar uiteindelijk wordt het totaal er wel overzichtelijker van. Eindelijk kun je snel weer vinden wat je altijd al zocht! Toch nog een gedoe dat inrichten? Bel me en ik kom je helpen.

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *