Sokken maken de man

Mannen zien de sok vaak niet als onderdeel van hun kleding. Jammer, want de sok is als het ware het verlengstuk van de broek. In de zakelijke wereld dan. Wat je doet in je vrije tijd moet je zelf weten. En beweeg je je in de creatieve wereld dan gelden ook andere regels.

Onzichtbare sok

Maar goed we hebben het over de zakelijke, formele wereld. Over de onzichtbare sok. Je past je sokken aan de kleur van je broek, je pak. Zelfde kleur of een tint donkerder. Zo krijg je een mooie, doorlopende lijn. Helemaal belangrijk als je klein van stuk bent. Eén doorlopende kleur en je lijkt meteen langer.

Mannen zijn over het algemeen niet zo van kleur, dus het kiezen van de onzichtbare sok moet gemakkelijk zijn voor je. Zwart, grijs, blauw, bruin. Dat past wel bij jouw kleding, toch?

Wat zei je ook alweer?

Je hebt er vast wel eens van  gehoord. Sokken horen lang te zijn. Eindigend op de kuit. Het is echt niet fijn om een bloot – al dan niet behaard – been onder je broek te zien uitpiepen. Onprofessioneel en afleidend van je boodschap. Oh, een harig been. Wat zei je ook alweer?

Meschaussettesrouges-Paris-Socks-for-men-7

Waarom zijn er dan zoveel korte sokken, denk je misschien. Prijs, prijs, prijs. Hoe meer materiaal, hoe duurder de sok. Maar ja, bij een mooie outfit zorg je toch ook goed voor je onderdanen, de sok? De accessoires zijn net zo belangrijk. Die maken je verschijning af!

Wanneer wel kleur?

Laatst zag ik Gijs van de Westerlaken (Film- en tv-producent, momenteel veel in het nieuws in verband met de film over Theo van Gogh) op TV. Grijze outfit met rood vestje. Bijpassende rode sokken. Creatief mens, dus andere regels.

Meschaussettesrouges-Paris-Socks-for-men-6

Werk je niet in de creatieve hoek? Ga dan uit je dak in je vrije tijd. Sokken zeggen net zoveel over je persoonlijkheid als het shirt dat je kiest. Laat je inspireren door de volgende foto en breng kleur in je kleding met je sokken. Laat ook deze site je inspireren.

Meschaussettesrouges-Paris-Socks-for-men-4

Toch een beetje rebels in de wat saaie zakelijke wereld? Je kunt ook een patroontje kiezen in je donkere sok. Aangepast maar net niet té.

pa01-999_1

Materiaal

Zijde en cashmere zit natuurlijk heerlijk. En prachtig om te zien. Maar duur en zeker niet slijtvast. Vochtregulatie zo, zo. Dus kans op zweetvoeten.

Wol is ook geweldig. Nee, niet die geitenwollen sokken, die zijn voor thuis. Je koopt mooie, dunne exemplaren, want wol isoleert prima. Dan heb je nog mohair. Komt van de angorageit. Veerkrachtig en warm. En ook niet te vergeten: slijtvast.

Katoen neemt snel vocht op en staat het ook weer snel af. Slijtvast, maar niet warm. Meer geschikt voor de zomer dus.

Nylon of polyamide wordt vermengd in veel sokken.

Waar is die andere sok gebleven?

Man, man, man, waar blijven die sokken toch na een wasmachinebeurt? Soms lijkt het wel of de wasmachine sokken als maaltijd heeft. Daarop moest natuurlijk iets uitgevonden worden. Welnu, sokkenclips houden je sokken in de wasmachine bij elkaar. Kijk bij: sockcop en sockpro.

Ook heel handig: het wasnetje. Vrouwen stoppen vaak hun BH erin, zodat de beugels niet in de wastrommel kunnen komen. Jij doet er dus in het vervolg je sokken in.

Ben je te lui om achter bovenstaande oplossing aan te gaan, dan kun je bij je volgende aankoop gewoonweg heel veel paren identieke sokken kopen. Dan mis je er niet een of twee uit de was.

Note: veel foto’s van http://www.menstylefashion.com/, geweldige site voor mannen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *