Mijn ogen trekken naar haar benen

Keurig verzorgd ziet zij er uit, deze dame in haar donkere kleding. Mijn ogen worden meteen naar beneden getrokken, naar die prachtige, opvallende panties. Bij een presentatie van een vrouw in een lichte jurk gaan mijn ogen voortdurend uit naar die bewegende in rode kous gestoken benen.

Aandacht naar jou!

Is dat wel de bedoeling? Wil je dat de aandacht uitgaat naar die benen of naar jou, naar wat je te melden hebt? Dat laatste toch? Dus: zorg er dan voor dat het opvallende aan je outfit bij je gezicht zit. Daar waar je wilt dat ze naar je kijken. Heel leuk hoor die mooie opvallende benen, maar je wilt toch dat ze horen en zien wat je te zeggen hebt?

Houd die geweldige panty’s voor andere gelegenheden. Als mensen je al kennen of daar waar je benen toch onder de tafel verdwijnen. En als je dan leuk wilt spelen met panty’s, volgen hier de nodige tips.

Transparant of knallend kleuren?

Misschien is het je al opgevallen. De ene kous oogt transparanter dan de andere. Dat heeft met het aantal derniers te maken; de weefseldikte van de kous.

Wil je meer de suggestie van een kleur, meer transparantie dan neem je een laag dernier gehalte 15 tot 20 dernier. Van 20 tot  40 dernier heten de kousen semi opaque. Dan zijn ze minder transparant maar zie je toch nog wel Fotor1104104810wat been erdoor heen. Boven de 40 heet het opaque en dan is bijvoorbeeld een groene kous écht een groene kous. Niets subtiels meer aan. Door het dikkere weefsel knalt de kleur van je benen af.

Pantys-en-damessokken-Oroblu-Panty-50-denier-groen

En dan heb je natuurlijk de netkousen. Die zijn er echt ook in alle soorten. Recht-toe-recht-aan netwerk of fantasiepatronen. Heel speels. Bij dreamstime bijvoorbeeld. Vind je dat te koud in de winter? Draag dan een huidkleurige panty eronder.

panty-kousen-7071154

Haaltjes en ladders

Kousen in een laag dernier zijn veel kwetsbaarder voor haaltjes en ladders. Vooral bij donkere kleuren kun je die kousen eigenlijk maar een of twee keer aan. Zelfs al ladderen ze niet, die halen zijn niet mooi. In de prullenbak ermee. Je wilt toch mooi voor de dag komen?

Je kunt die haaltjes enigszins voorkomen door speciale handschoentjes aan te doen, zodat je nagels je kousen niet extra kwetsbaar maken.

Waarvan zijn panty’s gemaakt?

Heb jij ook wel eens dat die kous zo rimpelt bij bij de overgang van je enkel naar je voet? Of in je knieholte? Grote kans dat je dan nylon panty’s hebt gekocht. Nylon is namelijk niet rekbaar. Pak je een lycra panty dan zul je merken hoe gemakkelijk die je kunt aantrekken. Die rekt namelijk helemaal mee.

Maillots, van katoen maar vooral van wol, zijn vooral heerlijk op een koude dag. Let op bij de aankoop of er voldoende lycra inzit. Dan vormt zo’n panty zich lekker om je benen. Als er polyamide inzit is zo’n maillot meer kleurvast dan een volledig katoenen maillot.

Panty’s voor lange benen

3D panty’s worden – het woord zegt het al – 3D geweven. Dus zowel horizontaal, verticaal als diagonaal. Dit voorkomt dat jij misschien wel de juiste kouslengte hebt, maar dat-ie dan te strak zit. Of dat-ie qua breedte goed zit, maar dat intussen het kruis tussen je knieën hangt. Feitelijk is deze panty dus geschikt voor alle soorten benen, lang, dik, dun, kort.  Meer info…

Corrigerende panty’s

Je kunt het zo gek niet bedenken, maar is altijd wel een panty die een deel van je lichaam accentueert, modelleert of corrigeert. Rondere billen.  Plattere buik. Dunnere benen of strakkere taille. You name it, er is wel een panty die aan je eisen voldoet.

Ronddraaiende panty’s

Panty’s met ruiten erin. Hoe vaak sta ik niet te worstelen om die ruit recht op mijn been te krijgen. Dat komt doordat panty’s rondgebreid worden. En rondbreien betekent kennelijk ook rond je been draaien. Behalve geduld en doorzettingsvermogen heb ik nog geen andere manier gevonden om die rotdingen goed aan te krijgen. Dus: net zo lang doorgaan totdat de ruit staat zoals die moet staan. (foto: Marjolein Lensink-Neijzing, Zaanstad)

Marjolein Lensink-Neijzing IMG_20130315_232059

Maten verschillen

Lekker handig toch al die verschillende maatvoeringen. Ook in de kousenwereld voert ieder merk zijn eigen maten. Gelukkig kun je op de verpakking zien welke maat het beste bij jou past. Sommige webshops geven ook aan welke panty de échte maat is of dat je beter een maatje meer of minder kunt nemen. Let er in ieder geval goed op. Anders heb je weer kans dat je kruis tussen je knieën hangt. En mocht dat toch het geval zijn? Trek een extra broekje over je panty’s. Niet de meest elegante oplossing maar wel effectief!

Meer weten over panty’s?

Kijk hier ….

1 reactie op “Mijn ogen trekken naar haar benen

  1. Jeetje wat een eye opener over panty,s. Maar ja panty over panty, ik weet het niet. Erica bedankt

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *