Borstkanker en lingerie

Lingerie is de basis (‘foundation’ in het Engels) van goed gekleed gaan. Hoe vaak wordt niet gezegd dat veel vrouwen verkeerde BH’s dragen. Slechtzittend, verkeerde kwaliteit. Daar zit je dan met je mooie topje of jurk. Ziet er niet uit met een slechtzittende BH. Vooral als je borstkanker hebt (gehad) moet je nog meer letten op dit soort ondergoed.

Gevoelig  

Je huid wordt heel gevoelig. Dus let op beugels en kant. Die irriteren snel. BH-bandjes die naar één kant afzakken. Naden die net een gevoelige plek raken. En mocht je partner denken: “laat ik mijn lief eens een mooi lingeriesetje cadeau doen”, doe het niet zonder haar. Het luistert heel nauw. Zij is de enige die kan voelen of de BH goed zit.

Speciaalzaken

La Lopez lingerie in Soest is gespecialiseerd in vrouwen met afwijkende borstmaten.  Dus als je een borst mist of een borstbesparende operatie hebt gehad, kun je bij haar terecht. Weet je nog niet of je met één dan wel twee door het leven wilt gaan? Laat je verrassen door de prachtigste BH’s voor vrouwen met één borst bij Ria Delver. Ze maakt spannende en veelkleurige BH’s met alle kwikjes, strikjes, kantjes en randjes die bij ’normale’ badkleding en lingerie hoort.

In Amsterdam kun je ook bij Marilinge kijken

Weg met de afzakkende bandjes

Bij Sensiform hebben ze het ook goed begrepen. Topjes met een BH erin verwerkt. Weg met die afzakkende bandjes of BH’s die naar één kant wegtrekken. Met brede banden boven kunnen die bandjes niet afzakken. Met aparte zakjes waardoor je prothese(s) prima blijven zitten. Natuurlijk is rekening gehouden met de gevoelige huid. En niet onbelangrijk bij warm weer: gemaakt van ademend katoen.

Wie heeft voorrang?

Eén of twee borsten; het blijft voor veel vrouwen een gezoek naar de juiste BH. Ook met een interne prothese is niet altijd alles opgelost, weet Titia de Vries. “Mijn gereconstrueerde borst gaat niet altijd gelijk op met mijn ongeschonden borst. Ik worstel regelmatig met een ’gelijkwaardige’ aanblik van mijn bovenpartij. “ De ‘nep’borst heeft een andere substantie, is wat steviger dan mijn eigen borst en beweegt anders. Daardoor trekken mijn tops regelmatig scheef.

Badkleding

Veel gespecialiseerde lingeriezaken hebben ook aangepaste badkleding. Dus ook op het strand of in het zwembad kun je er geweldig uit blijven zien. En denk je ‘ik heb eigenlijk wel zin om zelf lingerie te maken”, ook dat kan. Kijk bij Lijfgoed. Kun je workshops volgen. En voor je het weet, heb je een nieuwe hobby.

En wil je nog weten wat er nieuw is op het gebied van badkleding? Volg deze site.

Het fotoboek dat niét over kanker gaat

En vergeet niet te kijken naar deze prachtige vrouwen (en één man) in IK – het fotoboek dat niét over borstkanker gaat. Verkrijgbaar via de website van fotograaf Michel Grollé.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *