Broeklengte bij mannen

Sommige mannen beschikken over het perfecte lijf. Dat lijf waarop elk kledingstuk perfect past. Herken je dat? Of ben jij er zo één die zucht als bijvoorbeeld die broek weer te krap of te wijd, te lang of te kort is. Don’t worry. Er zijn weinig mensen die precies passen in confectie. Dus als je denkt “moet ik weer mijn broek laten inkorten”, je bent niet de enige die moppert over zijn broeklengte.

Klassieke broeklengte

Kijk goed hoe de broekspijpen bij je schoenen uitkomen. In de regel mogen deze niet teveel op je schoenen vallen; een kleine knik in de stof is perfect. Aan de achterkant hoort je broeklengte net boven je hak te eindigen.

Schaam je overigens niet om je maten op te laten nemen in de winkel. Voordat je gaat passen dus. De meeste confectiebroeken kennen gerelateerde lengte- en taillematen.

Modieuze broeklengte

Op dit moment kun je nog steeds broeken met kortere broekspijpen dragen. Zo is je probleem meteen opgelost. Leuk bij mooi weer. En je kunt de nadruk leggen op je schoenen en sokken.

www.manners.nl

Broeklengte voor het moderne pak

Bij een pak is de broek op de juiste lengte écht heel belangrijk. Een broek die op de enkel is afgesneden past precies goed bij een pak. Als je twijfelt of de broek lang genoeg is, koop hem niet. Beter iets te lang dan te kort, want te lang kun je prima laten vermaken bij de Gouden Schaar of een ander soort kleermaker. En kom je in ‘de betere winkel’, dan hebben ze die service waarschijnlijk in huis.

www.manners.nl

broeklengte bij een pak

Schoenen bij het pak

Juist met die wat kortere mode kun je heel leuk je schoenen en sokken showen.

Bij een donker pak kleuren het beste zwarte, donkerbruine of donkerblauwe schoenen. Bij een lichter pak passen doorgaans bruine of beige schoenen goed. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een meer uitdagende kleur. Weet je niet zeker of je huidige schoenen wel bij je nieuwe pak passen? Neem altijd een paar mee naar de winkel, zodat je er zeker van bent dat je met een perfecte outfit naar huis gaat.

korte broeklengte en modieuze sokken

Sokken maken de man

Sokken zijn hot. Je kunt natuurlijk best beschaafd blijven en op safe spelen. Bij een pak trek je dan sokken aan die qua kleur het beste je pak matchen. Maar je kunt ook eens leuk tevoorschijn komen met gekleurde sokken. De tijd dat dat niet kon, ligt eigenlijk een beetje achter ons. Durf je slechts een beetje? Ga voor leuke patronen in gedekte kleuren. Ga je voor gewaagd, knal dan met kleur. Lees meer over de finesses van mannensokken.

Foto’s broeklengtes van www.manners.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *