Buik uit zicht (voor mannen)

Man,man, man: je begint een buikje te krijgen! Wil je die eraf trainen, maar heb je (niet altijd) zin of het lukt gewoonweg niet? Hoe kun je dan je buik uit zicht krijgen? Ik heb er al eerder over geschreven en hier zijn nog enkele tips.

Semi slimfit

Te losse kleding doet je groter lijken. In te strakke kleding lijk je een (hans)worst. Zoek naar kleding die je lichaam niet te strak volgt en zo gaat je buik uit zicht.

Vermijd dus een slimfit overhemd, want dat toont alles, vooral als je lichtere kleuren draagt! Want lichtere kleuren trekken de aandacht. Je wilt natuurlijk wel enige vorm in je lijf zien. Ga dan voor semi slimfit.

Laagjes

Laagjes verhullen ook je ruimere vormen. Ook hier geldt: niet té strak, maar ook niet té wijd. Je moet de lichaamsvormen volgen zonder teveel nadruk op je buik te leggen. Een T-shirt of een gewoon overhemd met een trui erover en dan raakt je buik ook uit zicht.

Een colbert met een shirt is ook een goede zet. Slim is dan om een donker shirt te dragen met een lichter jasje. Donker verdoezelt namelijk en licht trekt meer aandacht. Met dat contrast creëer je meer diepte en zo valt je buik optisch minder op.

 

Geen dubbelknoops

In mijn vorige blog staat dat een gilet ook je buik uit zicht krijgt, maar ga dan voor enkelknoops. Ook als je een colbert draagt. Dat doet je slanker lijken. Dubbelknoops verbreedt namelijk.

 

V-hals

Een V-hals in je T-shirt of trui doet je langer lijken. Als je een T-shirt draagt, koop dan één van betere kwaliteit is en vermijd dus goedkope, dunne shirts. In dunne stoffen zie je alles. Een dikkere stof verhult nog enigszins.

Bretels voor een nieuwe look

Misschien lijkt het wat oubollig maar bretels en een wat hogere broek zijn beter dan een riem die je onder je buik probeert aan te snoeren. Een hogere broek – die uiteraard niet te strak zit – omvat je buik en de bretels doen je benen langer lijken. Ze halen de aandacht weg van je beginnende buik. En bretels zijn een leuke accessoire. Je kunt à la Jort Kelder gaan, heel klassiek, maar je kunt ook op zoek gaan naar speelse bretels en zo wat aan je outfit toevoegen.

Vind je een hogere broek too much, zoek dan naar een broek die net tussen een hoge en een lagere broek in zit.

Bandplooi

 

Ook hier weer: de één vindt het oubollig, de ander chique. Het is maar net hoe je hem draagt: de bandplooibroek. Een enkele bandplooi geeft je nét dat beetje extra ruimte rond de buik. We hebben het hier wel over ‘geklede’ broeken; broeken gemaakt van stof die mooi valt. Dat moet wel je stijl zijn. Als je de vintage look nastreeft, ben je in bepaalde kringen erg à la mode. Vooral als je de broek combineert met bretels.

 

Ga je altijd voor casual, dan kun je deze suggestie overslaan. Dat geldt trouwens ook voor de bretels. Goed nieuws overigens: de taille van de broek stijgt weer. Dus in die zin heb je met je buikje het tij mee!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *