Je buikje verhullen (voor vrouwen)

Ze zeggen dat je lijf verandert als je ouder wordt. Door de jaren heen zie ik veel vrouwen worstelen, maar mijn gewicht blijft op orde. En dan beginnen mijn kleren ook strakker te zitten. Vreemd, want zover ik weet is er niet veel aan mijn levensstijl veranderd. Dat mijn pronte kont is verdwenen, heb ik al jaren geleden opgemerkt, maar nu lijkt het wel of die naar voren was geschoven, naar mijn buik (en maagstreek). Hoe kun je nou je buikje verhullen? Ik heb mezelf voor het gemak maar als voorbeeld genomen en doe hier enkele suggesties.

Laagjes, laagjes, laagjes

Een jurk over een jurk of broek kan je buikje verhullen.  Uiteraard moet die niet te strak zitten en wat er onder zit, daarvan moet het materiaal niet te dik zijn of eronder gaan rommelen of kreukelen. Losjes over elkaar maar wel genoeg aangesloten zodat je je vormen nog ziet of de vormen die je wilt suggereren. Wat ook heel aardig werkt is een soort opengewerkte overgooier zoals je op de foto ziet. Dat opengewerkte beweegt een beetje en leidt volstrekt de aandacht af van wat eronder zit. Als ik dat jurkje alleen draag, zie je al mijn contouren en lijk ik dikker. 

 

Kleurgebruik bij laagjes

Natuurlijk helpt een jasje over je bloes of jurk. Zeker in de winter een heel handig kledingstuk. Donkere kleuren geven meer diepte en verdoezelen. Dus als je slim bent, dan is je top donkerder dan het jasje. Dan gaat de aandacht naar je jasje.  Goede manier om je buikje te verhullen dus. Wil je meer weten over het effect van kleuren weten, klik hier.

Verleg het accent om je buikje te verhullen

Met deze jurk verleg ik het accent naar de schouders. De jurk sluit verder mooi aan zonder al te strak te zitten. Eigenlijk tricky, want het is zijde. Zijde glanst en glans trekt juist de aandacht, dus let op dat zo’n jurk losjes om je heen hangt.

Je kunt ook een lagere taille nemen. Zorg dan dat het stuk er boven mooi lijnt, maar – wederom – niet te strak aansluit. Als je ook nog een printje neemt, dan verdoezelt het alles wat je wilt. Zoek dan wel een print die een soort blur is, een soort grote massa. Een print die je oog niet naar een bepaald punt toetrekt.

Ga wijder

Het is al een aantal keren gezegd: draag je kleding wijder en losser. Je kunt in extremo gaan zoals je hieronder ziet. Een heel wijde jurk zal zeker je buikje verhullen en, ook niet onbelangrijk: vooral bij warm weer erg fijn. Want niets is zo vervelend als strakke kleding bij klef weer. Zorg wel dat je niet in een vormeloze zak belandt. Zo’n jurk moet wel enige vorm hebben en de styling ervan is ook belangrijk. Je kunt het volume bijvoorbeeld minder laten lijken door een lange ketting te dragen. Dat verlengt optisch.

Gladde, dunne tricot de deur uit

Gladde, dunne tricot de deur uit. Met tricot bedoel ik alles wat gebreid is, niet geweven. Dus bovenaan de lijst: T-shirts, T-shirtachtige dracht en vooral de dunne versie. Je ziet alles, zelfs als die tricot wat losser om je heen hangt. En zeker als je gaat zitten, kun je zo niet je buikje verhullen. Als je dan toch graag tricot wilt dragen, kies dan een dubbel gebreide tricot. Die is wat dikker en tekent minder. Je ziet je contouren nog wel, maar gladder zonder al te veel hobbels en bobbels. Eventueel kun je nog een shirt aan dat bij de boezem wijd uitloopt naar onderen.

Katoenen bloes

Draag een bloes van katoen; een geweven stof is wat steviger en meer verhullend. Let wel op de volgende punten:

  • Veel bloeses hebben stretch, zoals bijna alle kleding tegenwoordig. Heel fijn, het zit lekker. Keerzijde is dat je soms denkt dat je hem nog kunt dichtknopen, terwijl je vergeet te kijken naar de sluiting bij de boezem en de tekening achterop je rug.

 

  • Hier heb ik er een dikkere riem toegevoegd, omdat bij – een niet al te grote buik – de aandacht meer naar de riem gaat dan naar de buik.
  • Ga ook eens zitten met zo’n top, want in deze positie heb je meer kans op ‘overbloezen’ dan als je staat. Dan krijg je precies hetzelfde effect als een T-shirtachtige stof en wég missie “je buikje verhullen”.
  • Experimenteer met een maatje groter, zodat de bloes net ruim genoeg om je lijf zit. Vind je dat de schouders dan niet meer passen, laat dan je de bloes vermaken bij de Gouden Schaar.
  • Laat (een eerlijk!) iemand je adviseren bij het passen.

Nonchalance met linnen bloes

Ook een geweldige optie. Daarin zit – voor zover ik weet – geen stretch en dus kan die nooit te strak zitten. Vooropgesteld dat je de juiste maat neemt, natuurlijk. Bij warm weer zit het bovendien extra lekker. Dat linnen kreukt, neem je op de koop toe. Wel strijken als je hem uit de was haalt, maar daarna is enige nonchalance wel gewenst!

Draag bloes over rok heen

Draag een (dus niet té strakke) getailleerde bloes over een rok heen. Dit is vooral geschikt als je een wat korter bovenlijf hebt. Het verlengt je bovenlijf en zo lijk je slanker. Dat kan met een wijde dan wel een strakke rok. Bij een wijde rok gaat de aandacht wat meer naar de rok en leidt dus de aandacht af van je buik.

Of draag een top die wijder uitloopt onder je boezem vandaan. Neem een wat lossere geweven stof, want een stijve stof doet je groter lijken. Eventueel tricot, maar ook hier, niet die heel dunne tricot. Het is echt niet mooi.

Rok met band

Als je een gerimpelde of plooirok draagt, is het mooier als de rimpels lager zijn ingezet (zoals hopelijk op de onderste foto is te zien), dus niet meteen onder de band, zoals bij de bovenste foto.  Verder zie je misschien dat je vetrollen beter te zien zijn als de top in de rok zit en vooral als het twee kleuren zijn. Is alles één kleur, dan lijnt het meer en lijkt het slanker. Maar nog beter is het om de top over de rok te dragen. Let wel dat het niet te strak zit en onder de top de plooien gaan “rommelen”.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *