Open schoenen in de zomer

Ik zit bij een presentatie en kijk naar beneden. Vijf paar keurig gelakte teennagels, gestoken in mooie, open schoenen. Er is al jarenlang discussie in de media van wat kan en niet kan qua slippers, open schoenen in de zomer en dergelijke.

Laten we duidelijk zijn: slippers en sportieve sandalen zijn in de zakelijke wereld uit den boze. JE.BENT. NIET. OP. VAKANTIE.

Open schoenen in de zomer, maar wel netjes!

Mannen en vrouwen: draag nette schoenen naar je werk. Het mag tegenwoordig best allemaal wat bloter zijn, maar je hoort wel professionaliteit uit te stralen. Je bent aan het werk tenslotte. Dus open schoenen in de zomer kan zeker bij vrouwen, maar besteed veel aandacht aan je voeten. Hoe die eruit zien en de soort schoenen die je draagt om je voeten het beste uit te laten komen.

Hoe opener de schoen, hoe meer werk je van je voeten moet maken. Maak het jezelf gemakkelijk en kies het onderste paar (voor zover je überhaupt op hakken kunt lopen natuurlijk)

Open schoenen voor mannen

Open schoenen voor mannen

Een andere kijk op open schoenen voor mannen.

En mannen, het spijt me, voor jullie echt niet: open schoenen naar je werk. Tenzij je in zo’n ontzettend creatieve omgeving werkt, dat het wel past, maar dan nog: draag de schoenen die bij je passen. Ik ben toch eens gaan googlen om te zien of er toch iets leuks voor jullie bij zit. En warempel, bovenstaand paar heeft wel wat. Vooral voor de creatieve wereld denk ik, maar is het je stijl, dan kun je hiermee wel voor de dag komen, vind je niet?

 

Twee blogs over open schoenen in de zomer

Ter opfrissing twee blogs die ik een aantal jaren geleden heb geschreven en die nog niets aan actualiteit hebben ingeboet. Het hoe en waarom van open schoenen in de zomer op je werk. Een ander blog met tips hoe je je voeten het beste kunt laten uitkomen in deze en gene schoen. Dus doe er je voordeel mee als je straks in de uitverkoop nog een paar mooie stappers gaat scoren.

Laat zo min mogelijk zien in open schoenen

Alternatief voor vrouwen: Je wilt wel een open schoen, maar je wilt toch graag zoveel zoveel mogelijk voet bedekken!

En omdat je voeten niet het meest wonderschone onderdeel van je lijf zijn en je tenen nog minder, laat zo min mogelijk voet en teen in je open schoenen zien. Dames kunnen hun teennagels lakken om er nog wat leuks van te maken; de heren hebben (alweer mannen, het spijt me) die mogelijkheid niet of nauwelijks. Althans… it’s up to you!

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *