Chinese dandy

Momenteel woont er een Chinese dandy in mijn huis. Een lust voor mijn oog, zo’n dandy. Ook hij strooit regelmatig met complimentjes en wij kunnen dus enorm genieten van elkaars verschijning, die elke dag weer anders is. Voor deze nieuwsbrief heeft hij drie outfits samengesteld. Dit is uiteraard maar een fractie van wat hij in zijn kledingkast heeft hangen. Je bent een dandy of je bent het niet!

Aankopen vooral via internet

Als een dandy van deze tijd koopt hij 90% via internet. Hij houdt vooral van de Italiaanse snit.

Laat je inspireren door zijn verschijning en haal eruit wat voor jou werkt. Kijk eens hoe zorgvuldig hij zijn kleding en accessoires samenstelt. Hoe de kleuren kloppen, hoe de details in kleding en accessoires eruit springen, hoe origineel zijn vondsten zijn.

De drie outfits

We zijn al ver in de herfst maar alvast ter inspiratie voor zomer 2020, maar deze Chinese dandy draagt graag nog een kleurrijk gestreept Italiaans jasje met een rieten hoed:

De hoed is puur een accessoire om in de hand te houden. Anders gaat zijn haar in de war zitten. Een reden waarom ook veel vrouwen geen hoofddeksel opzetten trouwens!
De boord is een prachtig detail. De knopen van het jasje maken dit streepjesjasje extra vrolijk.

Nu een wat meer herfstige verschijning. Corduroy is weer in de mode en zie hoe die vroeger toch wat oubollige stof weer letterlijk prachtig in een nieuw jasje is gestoken. De accessoires heeft deze Chinese dandy weer fantastisch bij elkaar uitgekozen.

Chinese dandy
Zo’n moordenaarsboord is vast beter te dragen dan vroeger! Kijk eens hoe subtiel die das ertussen uitpiept bij de hals. Zo wil je toch weer een das om?

Roze is misschien niet jouw kleur voor een jasje, maar kijk eens hoe origineel alles is samengesteld. Een alternatieve manier om een das te dragen is bijvoorbeeld deze als een soort sjaal te draperen. Weer een reden om één of meer dassen aan te schaffen, toch? Accessoires plaatsen is ook een kunst. Een broche hoeft niet altijd op een rever gepind te worden.

Chinese dandy
Deze man denkt over alles na. De achterkant van zijn schoenen past prachtig bij zijn roze jasje.
dandy
Een alternatieve manier om een das te gebruiken, namelijk als sjaal. De juwelen zijn weer zeer zorgvuldig uitgekozen en geplaatst. Kijk eens hoe frivool het visje uit zijn borstzakje springt!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *