Daten. Wat trek je aan?

Je gaat naar een eerste date. Wat trek je aan?

De eerste indruk

Spreekt voor zich dat je er verzorgd uitziet. Je uiterlijk is het eerste wat de ander ziet, waarop je date zijn of haar eerste oordeel baseert. Dus je kijkt in de spiegel en trekt een kleur aan die je er goed doet uitzien. Beter nog: geweldig! Dus je vermijdt zwart, want dat is meteen zo afstandelijk. Lees hier meer over het waarom.

En wil je echt weten welke kleuren je goed staan, zodat je in ieder geval dat aspect onder de knie hebt, doe dan een kleurenanalyse. Lees hier ook meer waarop je kunt letten qua lichaamstaal.

Tips voor de mannen

Zit die broek goed? En dat jasje of die trui? Is het schoon wat je aantrekt, ruik je lekker? Ga je voor die eeuwige jeans of doe je iets meer je best? Ook kekke schoenen doen het goed. Onderscheid je je ook nog!prada-mens-brogues-for-2012

Vermijd te wijd

Kleding: vermijd te wijd. Dat maakt je onnodig massief of juist heel iel. Kleding moet mooi aansluiten, zonder dat je elke oneffenheid ziet. Een iets dikkere stof verhult meer dan een dunne stof. Denk maar aan het verschil tussen je T-shirt en je katoenen overhemd. Dat hemd verhult je vetrollen meer dan dat dunne T-shirt. Toch nog een buikje wat iets te pront is? Hier enkele tips om dat te verhullen.

Welke broek bij welk postuur?

Als je toch voor die jeans gaat: skinny jeans bij een slank postuur met smalle heupen is een prima keuze. Heb je juist hele lange benen dan ben je beter af met een regular fit. En heb je zwaardere bovenbenen, dan kies je voor een jeans model dat iets ruimer zit op je bovenbenen en nauw aansluit op je slanke onderbenen: de tapered fit. En probeer eens wat anders dan dat eeuwige blauw.

Langer lijken?

Ben je klein van stuk en wil je wat langer lijken? Ga dan van top tot teen in ‘ton sur ton’ (kleuren in dezelfde tinten. Bijvoorbeeld diverse soorten blauw bijeen of grijs). Jasje dan wel trui, broek en schoenen. Verticale strepen in een overhemd helpen ook.

Kleur is heel belangrijk

En nogmaals qua kleur: Ik zei al: zwart niet doen. Draag in ieder geval niet te donkere kleuren en zeker niet in zijn totaliteit. Ton sur ton is vaak spannender dan alles precies in dezelfde kleur. En, zoek contrast in je kleuren. Dus bijvoorbeeld een veel lichter hemd dan het jasje. Of net andersom. Dat spreekt veel meer! Geloof me.

Fashion-Style-Radio-English-Gentleman-look-HTT

Tips voor de vrouwen

Ben je heel vrouwelijk, dan ga je natuurlijk in een jurkje. Zorg wel dat de man niet verstrikt raakt in de peilloze diepte van je décolleté of volstrekt wordt afgeleid door die geweldige benen onder dat veel te korte rokje. Tenzij je alleen voor de sex gaat…..

fabiogis50computerKO&away

Ben je meer een broekenvrouw, zoek dan met zorg die pantalon uit. Ook hier: doe eens wat anders dan die eeuwige jeans. Zelfs sportief ingestelde mannen vinden het leuk als  je wat  meer aandacht aan jezelf besteedt en een beetje uitpakt.

Benadruk je sterke punten

Benadruk je sterke punten met stoffen die glanzen; kies lichte kleuren. Wil je bepaalde onderdelen juist verdoezelen? Dan ga je voor matte stoffen en donkere kleuren. En vergeet niet dat horizontale strepen breder en korter maken en verticale smaller en langer.

Ben je breder van onderen, dan benadruk je de bovenkant, bijvoorbeeld door schoudervullingen of een grote kraag. Is het net andersom dan draag je bijvoorbeeld een uitwaaierende rok in plaats van een strakke.

Draag gerust sieraden,  maar houd het bescheiden. Teveel glitter en glim leidt ook af van het gesprek dat je wilt hebben.

Make-up?

Houd je ervan om je op te maken? Doe dat ook vooral. Ook hier weer: niet té. De meeste mannen houden niet van zwaar geverfd. Naturel, daar vallen ze meestal op. Het leuke is: naturel gaat heel goed mét juist een beetje make-up.

Vermijd té

Ben je er niet uit hoe je precies je sterke punten naar voren haalt? Ga dan voor een kledingadvies. Dan weet je zeker dat je op je best op je date verschijnt. Hoe dan ook: Trek iets aan dat lekker voelt en flatteert. Dat je niet telkens aan alles hoeft te trekken of te plukken. En vermijd té: Het is al gezegd: niet té sexy. En verder: niet te opvallend, te hoge hakken, maar zeker ook niet te netjes, te saai.

Foto bovenin: Sascha Kohlmann

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *