Er loopt een streepje door

Strepen, verticaal, horizontaal. Dik, dun. Op zichzelf staand of gecombineerd. Kijk in de spiegel en zie wat het effect is.Verticaal werkt verlengend, horizontaal verbredend. Maar ook daarin heb je verschillen.

De gestreepte medemens

Een dunne streep doet je minder volumineus lijken dan een dikke streep. Met name op het horizontale vlak is het opletten geblazen. Ben je een man met een buik, ben je klein, vermijd vooral de dikke horizontale streep als de pest. Vermijd die zogenaamde sportieve shirts…Ren voor je leven. Tenzij je natuurlijk graag klein en dik wilt lijken. Be my guest.

De horizontale streep

In principe doet een horizontale streep je dus kleiner en meer gedrongen lijken. Hoewel… als je ermee weet te spelen kun je je body helemaal vormen naar jouw ideaalbeeld. Kijk eens naar onderstaande foto’s.

De man links is een beetje recht-toe-recht-aan. Omdat de strepen doorlopen bij de armen, ziet hij er in zijn totaliteit breder uit, maar nog steeds ongevaarlijk….

combo-stripes-men-style-2011

Brede schouders is mannelijk (zeggen ze)

Een man wil natuurlijk mannelijk ogen, en hoe kun je dat beter doen dan naar de ultieme V-vorm te streven. Dus brede schouders en smalle heupen. De oerman! Nou, met kleding kun je dat effect bereiken. Kijk je naar de schouders van de man hierboven in het midden, dan zie je dat de strepen op de schouders overhangen. Door de (min of meer) effen mouwen lijkt hij breder geschouderd dan de man links. En stoerder!

Dan de man helemaal rechts. Op zijn lijf smalle, dicht op elkaar geplaatste strepen. Bij de schouders brede meer uit elkaar liggende strepen. Het heldere blauw trekt ook hier meer aandacht dan de groene dunne strepen. Effect: hij lijkt behoorlijk breed geschouderd en zijn lijf oogt slank in verhouding.

Nog meer strepen

Colourful-Stripes-Menswear-2015-Trend-2

Nog enkele voorbeelden. Vergelijk eens de tweede van links en de tweede van rechts. Zelfde jongen, andere uitstraling. Links lijkt hij veel vierkanter, hoekiger, breder. Rechts oogt hij tengerder. Heeft weer te maken met de breedte en plaatsing van de streep. En de kleuren doen het ook wel.

En let eens op de man uiterst rechts. Zie je dat die brede streep het rechter been en de linkerarm veel volumineuzer doen ogen dan die met de smalle streep?

Verticale strepen

Ook hier geldt: hoe dunner de streep en hoe dichter op elkaar, hoe slanker het effect is.

FotorCreated

Je kunt strepen ook mixen. Horizontaal en verticaal. Kijk dan eens wat er gebeurt.

PicMonkey Collage

Bij de dame zie je dat zij een smalle taille lijkt te hebben. Ze draagt horizontale strepen, maar door de lengtestrepen bij de taille naar binnen te laten lopen, lijkt haar taille veel slanker dan die in werkelijkheid is. Kijk je naar de jongen, dan maken de horizontale strepen hem breed geschouderd, terwijl de lengtestrepen zijn lijf lijken te verlengen, dan wel slanker te maken.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *