Prints, maken die wel of niet dikker?

Je wilt wel eens wat anders dan weer dat ene effen kledingstuk combineren met het andere effen exemplaar. Een print lijkt je wel wat, maar je weet niet goed hoe je dit moet aanpakken. Dit vraagt inderdaad de nodige aandacht, want de ene print is de andere niet. Vaak wordt gezegd dat prints je groter, dikker maken. Maar dat valt te bezien. Het is maar hoe je ze toepast en hoe je ernaar kijkt.

Vijf aandachtspunten

Bezint eer ge aan een print begint en let op de volgende punten:

  • Grootte van de print
  • Plaatsing van de print
  • Dichtheid van de print
  • Kleur van de print
  • Waar zitten de kleuren van de print?

Grootte van de print

Allereerst de grootte van de print. Die hangt af van je lichaamsbouw. Ben je redelijk lang dan kun je meestal grotere prints dragen dan als je klein bent. Je postuur speelt ook mee. Een tenger gebouwde man of vrouw moet oppassen voor te grote prints. Kans is dan groot dat je verdwijnt in zo’n print en dat de ander denkt: “Hé waar is Marie nou gebleven? Oh ja, dat is die print met die vrouw erin.”

Experimenteer voor de spiegel als je niet zeker bent. Probeer verschillende groottes en zie waar je je het beste bij voelt. Enkele voorbeelden, van heel fijntjes naar grover.printgrootte

Dichtheid van de print

Een ander punt om op te letten: Is de print een soort blur, een soort grote massa? Geen bepaald punt waar je oog naar toetrekt? Het mooie van dit soort prints is dat ze veel kunnen verdoezelen. dichtheid printsEen grote boezem valt dan niet meer zo op; ook een buikje kun je dan visueel laten verdwijnen.

 

Plaatsing van de print

Is de print echter nogal verspreid over de stof dan gaan je ogen naar bepaalde plekken in de print trekken. Kijk maar bij dit jurkje. Doe je ogen dicht. Open ze en kijk waar je ogen naar toegetrokken worden. 5681067421_6361280657_b

Je merkt waarschijnlijk dat je ogen naar de lichte plekken getrokken worden. Licht vraagt namelijk aandacht en donker verdoezelt. Heb je op die lichte plek een bollend buikje en je wilt niet dat de aandacht daar naar toegaat, dan kun je dit jurkje beter niet aantrekken.

Nog enkele voorbeelden. Let goed op waar je ogen als eerst kijken:

print plaatsing

Grote kans dat je bij het linkerplaatje vooral kijkt naar de bovenkant en de zijkanten van de jurk. Dat komt door de lichtere kleuren en heftige prints ten opzichte van het kleine stippeltje in een donker vlak. Bij de rechterfoto worden je ogen waarschijnlijk vooral naar beneden getrokken. Vind je bijvoorbeeld dat je heupen wat smal zijn, dan kun je zo suggereren dat ze wat breder zijn.

Kleur en contrast

Een donkere kleur trekt meer aandacht dan een lichtere kleur.

FotorCreated

Contrastrijke verschillen trekken ook meer aandacht dan als de kleur in een zachte min of meer zelfde kleursoort is. Hetzelfde shirt doet de man rechts groter en breder lijken dan het linkse.

Kijk in de spiegel

Kortom: Pak je een print, kijk dan goed in de spiegel en bepaal of de outfit geschikt voor jou en je postuur is. Daar waar de aandacht naar toe gaat, zul je voller lijken. Blijft het een ‘blur’ dan slankt het eerder af. Afhankelijk van de grootte van de print en de plaatsing, kán een print je groter, dikker laten lijken. Soms wil je dat dus ook. En kom je er niet uit, bel mij voor een afspraak. 06 405 97 086.

1 reactie op “Prints, maken die wel of niet dikker?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *