De tas. Last of zegen?

Tassen. Wat mij betreft een haat-liefde verhouding. Met nadruk op de eerste. Noodzakelijk kwaad, maar ja, wat moet je anders met al je spullen. In dit artikel vooral aandacht  voor de meer speciale opbergsystemen. Want of je nu alles een tas kunt noemen? Oordeel zelf. 

Schoenen in tas

Je gaat een avondje uit. Je wilt lekker hooggehakt feesten, maar je haalt amper de afstand tussen huis en auto? Of je moet door de regen en wilt niet je prachtige schoenen verpesten. Die schoenen in zo’n lullig plastic zakje meenemen, past niet bij je imago, vind je niet? Walhalla heeft je oplossing. Chique en handig. En ook nog ruimte voor je portemonnee, smartphone en huissleutels. En dat pakje sigaretten; dat deed je toch niet meer, roken? Dus kunnen er ook nog wat make-up spulletjes bij en een kammetje om je haar in model te brengen. Er is zelfs ruimte voor een tablet. Ziet er nog mooi uit ook!

Walhalla-Tas-012-1024x683

Ongeorganiseerd?

Vrouwen en tassen. Mijn moeder stond al in haar tas te rommelen en ik ben niet veel beter. Wanneer vind ik nou in één keer iets in mijn tas? Die verrekte huissleutels. En waar is die telefoon die zo dwingend staat te zoemen. Hier dus de ideale tas van Miranda July voor types zoals jij en ik.

FotorCreated

Er is zelfs plek voor je haarspeldjes die je altijd zo naarstig zoekt!

Vrolijke tas

Tassen mogen ook best vrolijk zijn. Leuke kleuren, andere vorm. Zoals deze tas, te krijgen als handtas, rugtas en ook fietstas.FotorCreated1

Natuurlijk is er ook nog de rugtas.  Maar die slaan we deze keer over. Je kunt er wel wat meer over lezen bij Man en Tas.

Heuptas

Een gewone tas vind je eigenlijk te veel gesjouw. Je hebt mazzel. Ze zeggen dat de heuptas weer terugkomt. Je weet wel, die vreselijke dingen die, nou ja, hoe zal ik het zeggen, niet zo flatteus staan. Maar ja, de fashionista’s hebben daar natuurlijk toch weer wat op gevonden. Helemaal zo slecht niet, als je diep in Chanel heuptas kunt tasten, zoals Sarah Jessica Parker. Je vindt vast wel in een goedkopere maar net zo elegante versie. Bekijk dit voorbeeld van Marieke Jacobs maar.

5499e5685f7dc_-_hbz-belt-bags-sjp-embed-lg

Voorkom de derde boezem

En dan zijn er nog de vrouwen die eigenlijk helemaal geen tas willen meenemen. Dat gesjouw, wat een gedoe. Misschien herken je dit. Loop je op de markt en trekt er zo’n vrouw ineens haar smartphone uit haar BH. Of haar creditkaart.  Maar ja, die spullen vallen er toch te vaak uit. Op de meest ongelukkige momenten natuurlijk. Dus daar moest iets op gevonden worden. Het BH-tasje natuurlijk. In  verschillende varianten, zelfs de Hema verkoopt ze. Of het allemaal zo elegant is, moet je tijdens het kleden ontdekken. Want hoewel je handige opbergruimte wilt, moet je niet een soort derde boezem aan de zijkant creëren, toch? Dus rustig aan.

Kijk eens of de ontwerpers van de zogenaamde JoeyBra iets voor jou hebben gemaakt. Zie het speciaal ingebouwd zakje waarin je een telefoon, geld of bankpas kwijt kunt.

carousel-item-3

Tot slot: De grootte van de tas. Ook iets om op te letten. Loopt de tas niet met jou weg in plaats van andersom. Maar advies hierover komt een andere keer.

1 reactie op “De tas. Last of zegen?

  1. Wat weer een gezellige nieuwsbrief met leuke en handige tassen. Vooral de gele fietstas spreekt mij aan al zie ik daar geen AH boodschappen inzitten.
    De BH met IPhone zal mij ook niet aan spreken met zoveel straling op de borst. leuk als je telefoon gaat en je staat b.v. In de tram…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *