Het patroon loopt niet door

Laatst er bijna weer ingetrapt. Leuke prijs, leuke broek. Totdat ik beter keek: het patroon loopt niet door. In dit geval een ruit die schots en scheef aan elkaar genaaid is. 

Patroon loopt niet door in mijn broek

Patroon loopt niet door

Het patroon loopt niet door. Wat verwacht je ook voor een broek van een tientje.

Let jij daar op als je een kledingstuk koopt? Dat het patroon doorloopt, dat de strepen met elkaar matchen, de ruiten op elkaar afgestemd zijn? Dat hoort namelijk. Als je een kledingstuk koopt dat dat niet heeft, grote kans dat het van Zara of H&M komt of een ander goedkoop merk. Dat kledingstuk wordt namelijk in elkaar geramd en er wordt helemaal niet opgelet of de patronen mooi doorlopen.

Patroon loopt niet door

Kijk, zo hoort een patroon door te lopen. De ruiten lopen zelfs door van het voorpand van het jasje naar de mouwen.

Bij behang loopt het patroon ook door

Bij kwaliteitskleding lopen de patronen door. Bij de voorpand van een jasje van links naar rechts en zelfs helemaal door naar de mouwen.

In huis vind het je heel normaal als je behangpatroon doorloopt, toch? Bij het behang wordt het zelfs aangegeven, om de 63 cm rapport bijvoorbeeld. Anders wordt het bijzonder onrustig in je woonkamer. Maar ja, het kost natuurlijk meer behangpapier en in de confectie meer materiaal. En meer geduld en tijd. En we willen goedkoop.

Als je belang hecht aan mooie kleding, dan zit het met de ruit, de streep en andere doorlopende patronen wel goed. Dus waak voor zogenaamde fantastische koopjes met een dessin. Kijk goed voordat je je geld uitgeeft. Veel oplettend winkelplezier!

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *