We kunnen niet naar de kapper!

Mensen die hun haar kleuren of nodig naar de kapper moeten omdat hun coupe begint uit te zakken, hebben het zwaar in deze coronatijden. Daarom hier enkele suggesties om het leuk te houden, dat hoofd van jou!

Mannen kunnen niet naar de kapper

“Normaal verkopen we 30 baardtrimmers per dag, momenteel zijn het er tussen de 250 en 300.” Zegt webwinkel Otto. Dit komt omdat we niet naar de kapper kunnen. Als je niemand in je directe nabijheid hebt (lees: degene met wie je in huis woont) die je kan knippen, dan is zo’n trimmer wel handig. Zo’n korte kop zal wel ff wennen zijn. Je fashiongevoel misschien weg, maar wel een reuze handzaam kapsel. En iedereen kan het hè. Ik speek uit ervaring!

We kunnen niet naar de kapper, dus zet de tondeuse in je haar. Voorlopig geen omkijken meer naar!

En laat je normaal gesproken je baard bij de barbier verzorgen, dan wordt het nu ook tijd om dat zelf te leren. Of je baard gewoonweg afscheren!

Vrouwen kunnen niet naar de kapper

Toch maar grijs worden?

Als je nog aan het aarzelen was of je grijs wilde worden, dan is nu het moment daar! Lekker laten uitgroeien. In dit artikel heb ik al geschreven hoe je dat kunt aanpakken. Helaas is het advies om een leuk kapsel te laten knippen nu niet van toepassing. Ik kom daar zo op terug.

Haren blijven kleuren

Tot eind april 2020 kunnen we niet naar de kapper. Hier tips om de aandacht van de uitgroei af te leiden:

  • Een strakke scheiding is niet geschikt, net zo min als je haar strak in een staart. Je ziet hierdoor de uitgroei nog beter. In het laatste geval kan een haarband dat voorlopig te verbeteren.
  • Creëer volume in je haar, dan valt de uitgroei een stuk minder snel op.
  • Heb je een fijne krullenkop? Dan kun je nog véél langer je uitgroei verdoezelen.
  • Is je haar lang genoeg? Steek het op.

Zelf aan de slag

Je bent er niet aan toe om grijs te worden. Dan moet je zelf aan de slag. Zoek de kleur die het beste bij je huidige kleur past. Neem dan semi-permanente verf, die je er – na pas 28 wasbeurten – er weer uitwast. Als het dan mis gaat, heeft de kapper niet zo’n klus om alles weer recht te breien.

Sommige kappers geven vaste klanten sets met noodtubes om thuis bij te kleuren. Gebaseerd op je eigen haarkleur. Met eventueel een instructievideo. Kijk of iemand je kan helpen – vooropgesteld dat er iemand in huis is die dat kan doen. Het is niet eenvoudig om alleen de uitgroei te doen. Ook hier spreek ik uit ervaring. Uiteindelijk de reden om grijs te gaan! En ik zou vooral ook je kapper bellen voor advies.

Het goede nieuws is, dat uitgroei tegenwoordig minder ‘schandalig’ is dan pakweg 10 jaar geleden. Een grijs haar is ook veel meer geaccepteerd dan een decennium terug.

De tondeuse

Als je rigoureus je grijze haar wilt tonen, is de tondeuse een snelle oplossing. Let wel: je haar wordt héél erg kort. Misschien moet je ook even heel goed kijken of zo’n kapsel wel bij je past. Je korte haar groeit wel snel aan, dus je kunt intussen je haar bedekken met een haarband, een sjaal of een hoofddeksel. Kijk even wat je het beste staat en waar je je lekker bij voelt.

we kunnen niet naar de kapper

Je haar niet meer in model? Je uitgroei camoufleren? Doe wat op je hoofd

Haarband

Een haarband of een sjaal om je hoofd kan ook je uitgroei verhullen. Een alpinopet of een ander hoofddeksel idem dito. In het begin is dit goed te doen. Op een gegeven moment moet je er toch aan geloven. Momenteel is er geen tussenweg met high lights of tussendoor even knippen waardoor het minder erg lijkt.

Zet een pruik op

En wat dacht je van een pruik tijdens de uitgroei? Kun je eindelijk dat kapsel dragen wat je met je gewone coupe niet lukt, omdat je haar daarvoor niet geschikt is.

We kunnen niet naar de kapper, dus ik probeer ook maar eens wat…

Veel vrouwen gaan kleur bekennen

Mensen zien als eerste je gezicht. Daaraan valt niet te ontkomen. Die uitgroei is er. Maar…. Leid de aandacht af. Trek vrolijk gekleurde kleding aan, trek de aandacht met je accessoires. En doe gewoon of het zo hoort, die uitgroei. Je moet maar zo denken. Veel vrouwen gaan kleur bekennen.  Zit je op Instagram, dan is hier een mooi voorbeeld van een vrouw die door het hele proces is gegaan. Mét lang haar.

Zit mijn haar goed?

Tom Poes verzin een list. Ga in de weer met hoofddeksels, sjaals, speldjes, valse haarstukken, steek je haar op. Wees creatief. En misschien was je al van plan om van dat korte kapsel af te stappen. Net zoals bij grijs worden, dit is het moment om verandering aan te brengen.

En vergeet niet aandacht aan je make-up te geven!

1 reactie op “We kunnen niet naar de kapper!

  1. Ik heb zelf een heel mooi haarwerk voor alopecia. Eerst kwam ik nog weg met een haarstukje, maar nu draag ik volledige pruiken. Voor mensen die nog genoeg haar hebben zou ik wel haarextensies aanraden, ik heb ze ook een tijdje gehad en was er wel blij mee.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *