Help, ik krijg grijze haren

Op een dag ontdek je je eerste grijze haren. Sommigen trekken ze uit, anderen wachten af. Je bent 30, 40? Je denkt misschien wel “help ik word zo grijs”, maar grijs haar, het lijkt wel populair te worden. Sommigen verven het zelfs grijs op jonge leeftijd! De rest van de wereld is juist enorm druk om die grijze haren tegen te gaan. En wat doe jij, vrouw? Wat doe jij, man? En kijk op het einde vooral naar de video van Iris Apfel. 

Die grijze middenbaan tegengaan

De meeste ouderen onder ons doen er alles aan om maar niet grijs te worden, tot op een dag….

Je bent er moe van om die grijze middenbaan op je hoofd tegen te gaan. Zeker als je donker haar hebt, moet je het steeds vaker doen. Soms al na twee weken, want je wordt steeds grijzer en dat ga je steeds sneller zien.

Maar ja, grijs haar?! Dat is toch synoniem aan oud? Jazeker, je krijgt als het goed is, geen grijze haren als je nog jong bent, maar dat betekent niet dat je ‘oud’ door het leven hoeft te gaan. Oud is zoals je je voelt en wat je uitstraalt en met grijs haar kun je er prima uitzien. Kwestie van een paar dingen veranderen.

Kies de kleuren die je staan

Zorg dat je te allen tijde de kleurtinten kiest die bij je staan, zodat je er fris uitziet. Heb je al eens een kleurenanalyse gedaan, maar is dat voordat je grijs werd? Laat het opnieuw doen. Je huid verandert, je haar verandert, dat vraagt vaak om andere tinten.

Mensen die van oorsprong rossig of warmblond haar hebben, worden lang niet altijd grijs. Hun haarkleur verandert echter wel. Het wordt lichter, vaak wat blonder. Het contrast wordt hier ook minder. Dus ook hier geldt dat je beter wat aan je uiterlijk kunt doen, wil je niet ‘vergrijzen’.

Verschillende grijstinten

Iedereen heeft een andere kleur grijs. Bij de één is het zilvergrijs, bij de ander kleurt het wat geler op. Als de kleur je niet bevalt, laat het dan oplichten in een grijs dat je mooi vindt, maar vooral een grijs die bij JOUW HUIDSKLEUR past. Anders ga je er niet goed uitzien.

Je haar

Laat een leuk kapsel knippen. Ga niet alleen voor kort en praktisch, want dat maakt oud. Laat je adviseren door een goede kapper. Een kapper die snapt dat jij met je grijze haren er leuk uit wilt zien.

Bril geeft pit

Een bril kan een fantastisch accessoire zijn om je gezicht en je grijze haren meer kleur te geven. Een bril kan je voorkomen helemaal opfleuren.

Ga alsjeblieft niet voor die onzichtbare, randloze bril. Zoek juist een bril om je gezicht meer pit te geven. Anders wordt alles zo grijs! Je kunt er soms mee wegkomen als je je ogen fantastisch opmaakt  zodat die ogen alle aandacht trekken.

Een bril is een geweldige accessoire

Ik adviseer zelfs een bril als je er geen nodig hebt. Puur als accessoire. En, als je je het je kunt veroorloven, ga dan voor meer dan één exemplaar. Er zijn genoeg opticiens die voor een redelijke prijs een bril leveren. Alle waar naar zijn prijs, dat wel natuurlijk.

Maak je op

Maak je op. Het contrast in je gezicht wordt minder, dus is het belangrijk dat je wat meer contrast toevoegt. Let wel, doe je al tientallen jaren dezelfde soort make-up op? Als je grijs wordt, en zeker als  je ouder wordt, kijk dan of het nog past. Harde lijnen, zoals heel zichtbare eyeliner of teveel oogschaduw kunnen je ouder doen lijken. Donkere lippenstift, idem dito.

Vermijd harde kleuren en lijnen als je je opmaakt. Ga voor de ‘zachtere’ variant.

Niet te veel

Dus doe make-up op, maar houd het rustig. Een beetje lippenstift, eventueel wat oogschaduw en wat mascara en zorg vooral dat je wenkbrauwen te zien zijn. Die willen nog wel eens vervagen als je ouder wordt. Ze worden dunner, grijs. En wenkbrauwen geven je gezicht juist veel uitdrukking. Lees mijn tips hierover. En ook ‘easy on’ de oogschaduw. Niet te veel blauw of groen, anders “You end up looking like an old turtle” , zoals als het huidige 96-jarige modeikoon Iris Apfel verwoordt. Kijk ajb naar deze video. Het mens is zo wijs en ook zo grappig.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *